Pesse 1 (zaal) wint ook tweede bekerduel

Hoogeveen - In sporthal 'de Activum' heeft Pesse 1 de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Waar het vorige week HZVV 1 met 4-2 versloeg, werd nu Hoogeveen 5 aan de zegekar gebonden. Na een spannend begin was Pesse in de tweede helft toch een maatje te groot voor de tegenstander. Dit leidde tot een 7-2 eindstand.

Pesse moest De Vries en van Dam om verschillende redenen missen. Ondanks dat was de bank nog volbezet met 3 wissels. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Hoogeveen liet Pesse het spel maken. Echter lag het baltempo bij Pesse te laag om de Hoogeveen-verdediging stuk te spelen. Via een counter was het dan ook Hoogeveen wat op een 0-1 voorsprong kwam. Aan de andere kant wist Pesse nog weinig klaar te spelen. Vlak voor rust was het dan toch Van Slooten die met een van richting veranderd schot de stand gelijk wist te trekken, 1-1.

In de tweede helft liet Pesse de bal sneller rondgaan en was er meer beweging zonder bal. Dit leidde dan ook tot een veld overwicht met een voorsprong als gevolg. Van Wijk schoot na een goede actie via de binnenkant van de paal de 2-1 binnen. Hierna volgden vele kansen voor Pesse. Eerst was het nog Evenhuis die vanaf twee meter de Hoogeveen-goalie op zijn pad vond. Deze misser maakt hij echter ruimschoots goed door na een Zidane-pirouette de 3-1 binnen te schieten. Via nogmaals Van Slooten, Moes en twee maal Woldman liep Pesse daarna verder uit. Tussendoor scoorde Hoogeveen nog één keer waardoor er uiteindelijk een 7-2 eindstand op het scorebord stond. Het verschil had nog groter kunnen zijn. Was het niet dat Woldman tijdens een weergaloze actie de bal vergat mee te nemen.

De eerstvolgende wedstrijd van Pesse 1 (zaal) staat volgende week woensdag op het programma. Om 21:00 uur wordt het eerste competitieduel dan afgetrapt tegen Hollanscheveld 2 in sporthal 'De Marke' te Hollandscheveld.

Man van de Wedstrijd: Rick Witten

Selectie: Ruben Waninge, Rick Witten, Mike Woldeman, Dennis van Wijk, Dennis Moes, Jasper van Slooten, Sven Evenhuis, Robert Stille