0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse 1 (za) sluit het seizoen af met een derde plaats

Hoogeveen - Afgelopen zaterdag speelde Pesse 1 (za) haar laatste wedstrijd van het seizoen. In Hoogeveen hield de Beauty Skincare-formatie HZVV 6 op een 2-2 gelijkspel. Het was een pittige wedstrijd voor de mannen van Pesse, waar het halve team de avond ervoor laat had gemaakt op het Muziekweekend in Pesse.

Ondanks dat begon Pesse goed aan de wedstrijd en liet het de bal makkelijk rond gaan. Vooral via de linkerflank werd men gevaarlijk dankzij de tandem Everts/Drost die steeds afwisselend voor diepgang zorgden. Everts kreeg hierdoor de kans op Pesse op voorsprong te zetten, maar helaas was zijn inzet niet succesvol. Uit het niets was het HZVV wat op voorsprong kwam. Na een corner van Pesse kwamen de rood-witten er razendsnel uit en was doelman Van der Vrugt kansloos, 1-0. Pesse liet zich ondanks deze tegenslag niet van de wijs brengen en bleef druk houden op het doel van de tegenstander. Dit leidde uiteindelijk tot de 1-1. Prins liep goed door op een dieptepass achter de verdeding. Nadat hij zijn verdediger vakkundig aan de kant zette, kon hij de bal rustig binnenschuiven en de stand weer gelijk trekken. Toch was het HZVV wat met een voorsprong ging rusten. Een vrije trap vanaf de rand van de 16-meter kwam via de lat terug het veld in waarna een HZVV-speler deze vrij kon binnenschieten. Zo gingen beiden teams rusten met een 2-1 stand.

In de rust bracht trainer Prins enkele verse krachten in. De brede selectie kwam in dit geval goed van pas waar sommige spelers nog naweeën ondervonden van de avond ervoor. Pesse begon scherp aan de tweede helft en zette HZVV gelijk onder druk. Dit leidde tot verschillende mogelijkheden waarna uiteindelijk een eigen goal aan HZVV zorgde voor de 2-2. Jordi Prins lanceerde Steenbergen vanaf eigen helft met een mooie steekpass. Een HZVV-verdediger wist tussen Steenbergen en de bal de komen, echter doordat de Pesse-spits goed druk bleef zetten schoof de verdediger in paniek de bal langs zijn eigen doelman, 2-2. Hierna sloeg de vermoeidheid bij beiden teams toe. Als gevolg hiervan werd het veld heel lang en golfde het spel op en neer. Beiden teams kregen kansen om met de overwinning aan de haal te gaan. Zo werd nog een inzet van Prins van de lijn gehaald. Uiteindelijk wisten beiden teams niet meer te scoren.

Door dit gelijkspel eindigt Pesse op een 3e plaats op de ranglijst. Voorafgaand aan het seizoen werd er nog gesproken over een mogelijke titel, maar De Weide 5 was dit seizoen oppermachtig. Daarnaast liet men tegen de 'kleinere' tegenstanders teveel punten liggen. Voor komend seizoen zal het team grotendeels in tact blijven. Vooralsnog vertekken alleen Julian Hup en Ezra Meijer. Zij maken de overstap naar de zondagtak. Daarnaast sluit Cabio Casander volgend seizoen aan. Wie weet kan zijn inbreng volgend seizoen wel leiden tot een mogelijke titel.

Man van de Wedstrijd: Reindert van der Vrugt