Pesse 1 (za) lijdt tweede nederlaag op rij

Hoogeveen- Pesse 1 (za) heeft afgelopen weekend voor de tweede maal op rij verloren. Waar vorige week Noorscheschut 4 met 2-4 te sterk was voor de Voortman-formatie, moest het nu het onderspit delven tegen HZVV 4. In een enerverende wedstrijd werd het uiteindelijk 3-1 voor de Rood-Witten.

In aanloop naar dit duel was Pesse verre van compleet. Beekelaar en Schepers voor langere tijd uitgeschakeld. Beekelaar viel vorige week uit met een dubbele beenbreuk. Daarnaast kampten ook Plaizier, Orsel en Casander (Corian) met blessures. Verder kwam Rick Witten net weer terug van een blessure, hij startte op de bank.

Pesse begon scherp aan de wedstrijd. De duels werden niet gemeden en men hield het veld goed compact. Bekend was dat HZVV een makkelijk voetballende ploeg echter wisten ze geen gaatje te vinden in de hechte Pesse-defensie. Na een goede onderschepping van Everts schakelde Pesse razensnel om. Via Casander en Drost werd Liebe gelanceerd, deze behield 1 op 1 met de keeper het overzicht en legde de bal breed op de goed meegelopen Steenbergen die onberispelijk de 0-1 binnenschoot. Hierna ging HZVV opzoek naar de gelijkmaker. Onder goede coaching van doelman Van der Vrugt en Bas Witten stond de verdediging als een huis. HZVV wist één keer een afgeslagen voorzet richting doel te schieten, maar meer wist de ploeg uit HZVV voor rust niet te creëren. Zo kon Pesse met een 0-1 stand gaan rusten.

Na rust was deze voorsprong echter al snel verdwenen. De ingevallen Ter Haar nam een crossbal op de knie aan, liet deze één maal stuiteren, en pegelde deze daarna in de verre kruising. Hiermee was de toon voor de 2e helft gelijk gezet en stond het 1-1. HZVV voerde het baltempo op en via de snelle buitenspelers werd het meerder malen gevaarlijk. Vooral Koolhof had het lastig met zijn directe tegenstander en moest meermaals aan de rem trekken. Uiteindelijk kwam HZVV toch op een 2-1 voorsprong. Het was oud-Pesse-speler Jordi Eshuis die uit een vrije bal vrijstaand binnen kon koppen. Na dit doelpunt ging Pesse jagen op de gelijkmaker en werd het een aantal maal gevaarlijk over de rechterflank via Everts. Echter was het zijn directe tegenstander alle middels aangreep om hem steeds tegen te houden. Nadat Everts hierover wat zei tegen de scheidsrechter kreeg hij meteen een gele kaart voorgeschoteld met als gevolg een tijdstraf van 10 minuten. Met een man minder heeft Pesse het lastig en is het voor tegenhouden. Van der Vrugt weet met een paar mooie rijden zijn team in de wedstrijd te houden. Nadat Everts weer binnen de lijnen komt, staat Pesse binnen no-time weer met 10 man. Koolhof moest namelijk weer aan de noodrem trekken en de scheidsrechter geeft aan dat hij naar meerdere overtredingen nu toch geel moet geven. Spijtig dat deze optelsom in een eerder situatie aan HZVV-zijde niet opging, maar helaas. Hierna kreeg ook Bas Witten nog een gele kaart waardoor Pesse met 9 man door moest. HZVV weet hierna de 3-1 te scoren waarmee de wedstrijd beslist lijkt. De score had nog hoger op kunnen lopen, was het niet dat Schonewille nog een bal van de lijn weet te redden. Pesse krijgt met 9 man nog wel een gigantische kans. Via een aanval over meerdere schijven kan Kats helemaal vrij inkoppen. Echter staat Kats helaas niet bekend om zijn kopkwaliteiten. Waneer Pesse weer met 11 man binnen de lijnen staat, fluit de leidsman af en in de tweede nederland op rij een feit.

Natijd was door de mannen van HZVV 4 een Chinees buffet geregeld en was de nederlaag al snel weer vergeten. Een mooi initiatief van de tegenstander, Chapeau! Volgende week staat het bekerduel tegen ZZVV 3 op het programma. Dan zal er weer gestreden worden voor de overwinning.

Man van de wedstrijd: Rens Steenbergen