Ook DZOH is te sterk voor Pesse ‘We worden elke wedstrijd beter’

Pesse - Na de 1-6 nederlaag tegen SVBO leverde de tweede bekerwedstrijd voor Pesse tegen zaterdag tweedeklasser DZOH wederom een ruime nederlaag op. In de eerste helft verkocht de thuisclub haar huid duur, waardoor het bij rust slechts 0-1 stond. Na rust liepen de gasten uit naar een 0-6 zege. ,,Het was een combinatie van de wet van Murphy en op onze tenen lopen,” kijkt Pesse-trainer Harm Spijker terug.

Pesse kon lang niet compleet aantreden in haar tweede bekerwedstrijd. Erwin Strijker en Matthijs Veninga waren op vakantie en de doelmannen Ruben Waninge en Tom Duker zijn geblesseerd. Marco Hartman is herstellende van een elleboogbreuk en speelde het laatste half uur mee. Vanwege het gemis aan beschikbare keepers trok speler Patrick Poeste het keepersshirt aan en verdedigde met verve het Pesser doel. Zoals verwacht mocht worden was er vanaf het begin sprake van een ongelijke strijd. De stabiele tweedeklasser uit Emmen was de betere ploeg, waardoor de wedstrijd zich voor het grootste deel op de helft van Pesse afspeelde. De thuisploeg beperkte zich tot verdedigen en hoopte op uitvallen. In de eerste helft hield Pesse DZOH goed in bedwang. De eerste kansen kwamen pas na een half uur via spits Ruud Klingenberg, Youri Keen en Farid Boughaleb, maar de defensie en doelman Poeste hielden knap stand. De redding van Poeste daarna was legendarisch. Ruud Klingenberg kwam oog in oog met Poeste en schoot tegen de gelegenheidsdoelman aan. In de rebound schoot Max Heijnen opnieuw in, maar opnieuw bracht Poeste redding. De 0-1 kon toch niet uitblijven en die viel zes minuten voor rust. Tim Aasman passeerde Poeste vanaf de rand van het strafschopgebied met een gerichte schuiver in de hoek. De enige keer dat Pesse voor rust gevaarlijk werd, was op slag van rust. Na een fout in de DZOH-defensie mikte Dinand de Vries op de lat over een grabbelende doelman Geerlings heen. Daardoor bleef het bij rust slechts 0-1 en daar kon Pesse zeer tevreden mee zijn.

Pesse speelde aanvallend maar scoorde niet

Ook in de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf maakte Pesse het DZOH erg moeilijk. Poeste had wel geluk dat een schot van David Westera door zijn vingers glipte en tegen de lat ketste. Opvallend was dat de tweede tegentreffer viel op een moment dat Pesse in de aanval was. Na een lange bal over de defensie schoot Yorick Zweerink via de paal binnen. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Een kwartier voor tijd kreeg DZOH wel een dubieuze strafschop, die door Yorick Zweerink overigens onberispelijk werd ingeschoten. In de laatste tien minuten scoorde DZOH nog drie keer via Marc Timmer, Tim Aasman en een ongelukkig eigen doelpunt van Bennie van Dam. Pesse-trainer Harm Spijker had op een moeilijke wedstrijd gerekend, maar had graag iets meer willen brengen in balbezit. ,,De eerste helft kwamen we nog goed door. In de tweede helft waren we gewoon niet bij machte om iets tegenover DZOH te stellen. Je wilt als ploeg ook iets in balbezit er tegenover stellen, maar dat was nog niet goed genoeg. Maar wat niet is, kan nog komen. Elke wedstrijd worden we beter, hopelijk is dat goed genoeg.”

Pesse-DZOH 0-6 (0-1) 39. Aasman 0-1, 65. Y. Zweerink 0-2, 75. Y. Zweerink 0-3 (strafschop), 80. Timmer 0-4, 85. Aasman 0-5, 90. Van Dam (e.d.) 0-6. Scheidsrechter: Noppers. Pesse: Poeste; van Dam, Prikken (68. K. Waninge), Moes, Casander; Evenhuis, van Wijk, Meijer, J. de Vries; Van Slooten (61. Hartman), D. de Vries.