0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Milan Kolen bezorgt Pesse onverwacht punt tegen Wacker

Pesse - De opluchting na de 3-3 tegen Wacker was bij de spelers en de staf van Pesse van de gezichten af te lezen. Pesse leek tegen een 2-3 nederlaag aan te lopen, maar Milan Kolen zorgde in de laatste minuut met een zondagsschot ervoor, dat de thuisclub nog een punt aan de moeizame wedstrijd overhield. Daar had niemand meer op gerekend, waardoor Pesse toch nog met een goed gevoel de kleedkamer kon opzoeken. Pesse was achteraf heel erg blij met het punt dat in de eerste thuiswedstrijd tegen Wacker werd binnengehaald, want een tweede nederlaag dreigde. Na een 1-2 ruststand leek Wackerde beste papieren te hebben, maar door twee fantastische doelpunten van Milan Kolen sleepte Pesse een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Dat punt werd gevierd alsof Pesse had gewonnen, want de ploeg werd geteisterd door blessures en afwezigen.

P
esse miste Jacco Tuinstra, Robin Okken, Ezra Meijer en Jesse de Haas. Tijdens de wedstrijd kwamen er nog twee,vermoedelijk, langdurige blessures bij van Lars Profijt en Bram Vredeveld. Wacker had de eerste competitiewedstrijd net als Pesse verloren, maar begon goed. Na drie minuten prikte Joris Brouwer de bal al langs doelman Ruben Waninge. Dat was een forse tik, maar zes minuten later had Pesse de achterstand al weer goed gemaakt na een fraaie aanval. Jurgen Nes zette vanaf links voor en Lars Profijt volleerde de bal knap langs doelman Bart van der Laan. Daardoor verzwikte Profijt zijn enkel en duurde zijn eerste basisoptreden voor Pesse slechts tien minuten. Het zit Profijt bepaald niet mee, want hij was net weer hersteld van een langdurige knieblessure, maar nu lijkt hij weer lang uitgeschakeld door een enkelblessure. Beide ploegen kregen kansen via Bram Vredeveld (over) en Koen Dekker (naast). Wacker was dreigender dan Pesse en na een half uur namen de gasten weer de leiding via spits Koen van Luin.

Tweede helft

Na rust was Wacker de betere ploeg en kreeg enkele goede kansen om de zege veilig te stellen. Kansen voor Martijn Zinger, Max van Spijker en Joris Brouwer overleefde Pesse, waardoor de thuisclub in de wedstrijd bleef. Na een geblokt schot van Leon Brink kwam het moeizaam spelende Pesse uit het niets op gelijke hoogte. Milan Kolen, die weer terug is na een langdurige blessure, probeerde het van afstand en zijn schot was doelman Bart van der Laan te machtig. Pesse kon niet lang genieten van deze fraaie treffer, want twee minuten later keek de ploeg al weer tegen een achterstand aan. Edwin Dekker kopte de bal langs Waninge in de touwen en kon Pesse opnieuw beginnen. Wacker bleef kansen missen, waarbij invaller Renzo Koeling de grootste kans kreeg. Voor een leeg doel mikte hij op de lat en bleef Pesse hopen. Pesse pompte op goed geluk de bal in het strafschopgebied van de gasten, maarOp slag van tijd was het wederom Milan Kolen, die met een schitterend schot in de verre hoek, zijn ploeg aan een punt hielp. Pesse-trainer Yves Heskamp was opgelucht. ,,Ik ben erg blij met een punt. Voetbaltechnisch speelden we niet sterk, maar we gaven niet op en dat resulteerde in twee prachtige doelpunten van Milan Kolen. Ondanks de vele tegenslagen door blessures en ziektes hebben we toch een punt gepakt en dat is mooi om te zien.”

Pesse-Wacker 3-3 (1-2)3. Joris Brouwer 0-1, 9. Lars Profijt 1-1, 27. Koen van Luin 1-2, 61. Milan Kolen 2-2, 63. Edwin Dekker 2-3, 90. Milan Kolen 3-3. Geel: Nes, Prins (Pesse), K. Dekker, Spin (Wacker).

Pesse: Waninge; Kolen, van Dam, ten Oever, Nes; Bruinenberg, Brinkman, Vetrennikov; Brink, Profijt (10. Prins), Vredeveld (46. Van Dijk).