HZVV te sterk voor Pesse (ZA1)

Pesse zaterdag 1 heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven. In Hoogeveen was HZVV 5 met 4-1 te sterk voor de Beauty Skincare-formatie. Na de klinkende overwinning van vorige week op De Weide was dit toch wel een domper. Ook omdat Pesse vooral in de eerste helft niets onderdeed voor de tegenstander.

Pesse beschikte vrijwel over een complete selectie waardoor de bank goed gevuld was. De uitploeg begon scherp aan de wedstrijd en liet de bal makkelijk rondgaan. Via Steenbergen kreeg Pesse in het eerste kwartier enkele mogelijkheden om te scoren, maar helaas lukte dit niet. Naar mate de eerste helft vorderde kwam HZVV steeds beter in de wedstrijd. Het was dan ook de thuisploeg die na een half uur spelen op voorsprong kwam. Middels een uitstekende aanval over meerdere schijven wist HZVV haar ingeschoven rechtsback vrij te spelen. Deze kon gemakkelijk terugleggen op een medespeler waardoor doelman Van der Vrugt van dichtbij kansloos was, 1-0. Pesse ging hierna opzoek naar de gelijkmaker. Helaas ontbrak het vaak aan de zuiverheid in de passing of ontbrak de juiste eindpass. Hierdoor kwam men niet verder dan een afstandsschot van nieuwbakken spits Mike Woldman en ging men rusten met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft probeerde Pesse scherp te starten. Echter was het HZVV wat het initiatief nam. Pesse had in de eerste helft al een aantal keer gewisseld en deed dit de hele wedstrijd door. Hierdoor was het vaak zoeken naar de juiste organisatie. HZVV maakte hier gaandeweg de tweede helft dankbaar gebruik van door twee keer achter elkaar snel te scoren. Na verschillende pogingen nam een HZVV-aanvaller vanaf de rand 16-meter het doel van Van der Vrugt onder vuur. Met een verdekt schot in de verre hoek wist hij de doelman te verrassen. Vlak na de aftrap leed Pesse slordig balverlies op het middenveld waarna HZVV effectief omsprong met de kans die hieruit ontstond. Zo stond Pesse binnen no-time met 3-0 achter. Met enkele wissels probeerde trainer Loof nog om de tegenstander meer onder druk te zetten, maar helaas lukte dit niet. Pesse wist nog wel te scoren. Vanaf 11 meter was het Zwiers die onberispelijk de 3-1 raak schoot. Pesse probeerde hierna nog aan te zetten maar creëerde verder geen grote kansen meer. Waar er achterin veel ruimte ontstond kreeg HZVV nog wel enkele grote kansen. Vaak kon Van der Vrugt redding bieden maar uiteindelijk wist HZVV toch te scoren. Dit leidde tot een 4-1 eindstand.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sleen 2 op het programma. Hopelijk weet Pesse dan wel weer aan het langste eind te trekken.