Hodo verslaat Pesse in spannende derby.

HODO verslaat Pesse in spannende derby

Pesse - HODO nam revanche voor de nederlaag van vorig seizoen in Pesse en boekte daarmee haar tweede zege op rij. In Pesse won de ploeg van trainer Ed Laagland met 2-3 na een 1-2 ruststand. Pesse had meer balbezit, terwijl HODO via de counter heel effectief was. In de slotfase was Pesse nog dichtbij de gelijkmaker, maar deze keer kwam die niet en leed Pesse haar tweede nederlaag op rij. Pesse kon opnieuw niet compleet aantreden, want het miste Mike Bruinenberg, Robin Zinger, Jurgen Nes, Marco Hartman en Bram Vredeveld. Daardoor moest Pesse-trainer Yves Heskamp opnieuw puzzelen. Hij koos voor deze wedstrijd voor Jari Hilberdink in de spits met Robin Ian Okken en Ingmar Reinders daarnaast. Rick Witten begon in de basis en Niek Brinkman was weer terug. In de eerste helft had vooral Pesse de bal en wachtte HODO met veel mensen achter de bal af. De gasten stonden verdedigend goed en gokten bij balbezit op de snelheid van spits Sander Danes. In het eerste kwartier waren de beste kansen voor Wesley Annen, maar twee keer redde Ruben Waninge goed. De eerste kans voor Pesse kwam na 23 minuten via Ezra Meijer, die naast kopte na een voorzet van Ingmar Reinders. HODO gokte op de snelheid van Sander Danes. Na 25 minuten lukte dat bijna, maar Milan Kolen kon net op tijd ingrijpen. Het bleek een waarschuwing voor Pesse, want even later bracht Sander Danes HODO op 0-1. Pesse viel daarna aan, maar vond moeilijk een gaatje in de hechte defensie van HODO. Vlak voor rust kwam Pesse toch op 1-1 via een rake kopbal van Ezra Meijer na een voorzet van Robin Ian Okken. Dat leek de ruststand te gaan worden, maar nog geen dertig seconden later bracht de jarige Mart Pastoor zijn ploeg weer op een 1-2 voorsprong met een schot in de korte hoek. ,,Daar moeten we toch scherper op zijn,” zegt Pesse-trainer Yves Heskamp. ,,Dit is ons al eens vaker gebeurd. Ze liepen er te gemakkelijk doorheen en weer liepen we achter de feiten aan. Eerst toonden we karakter door op 1-1 te komen en even later staat het alweer 1-2. Dat mag niet gebeuren.” Tweede helft Na rust veranderde het spelbeeld niet. De thuisclub joeg op de gelijkmaker en was daar vlak na rust via invaller Jordi Prins dichtbij, maar hij kopte naast. Pesse kreeg kansen via Ingmar Reinders en Robin Ian Okken, maar HODO bleef overeind. Via een sporadische uitval kwam HODO tegen de verhouding in op 1-3 via opnieuw een treffer van Sander Danes. Drie minuten later was de spanning terug door een treffer van Robin Ian Okken. De thuisclub drong aan en HODO beperkte zich tot tegenhouden en bleef redelijk eenvoudig overeind. Vier minuten voor tijd kreeg Jorn Smit twee keer geel, dus rood. Pesse zette aan voor een slotoffensief en kreeg via Jordi Prins een dot van een kans op 3-3, maar twee meter voor het doel schoot hij over. Zo boekte HODO twee knappe zeges op Ruinen en Pesse en zit het weer in the flow. Pesse-trainer Yves Heskamp vond dat er voor zijn ploeg meer in gezeten had. ,,We hebben wel mogelijkheden gehad om gelijk te maken. We missen vijf spelers en op dit niveau is dat wel een excuus, want de spoeling is dun. HODO is een technisch vaardiger team, maar speelde vooral op de counter. Ondanks twee nederlagen staan we nog steeds bovenaan.”   Pesse-HODO 2-3 (1-2) 30. Sander Danes 0-1, 44. Ezra Meijer 1-1, 45. Mart Pastoor 1-2, 60. Sander Danes 1-3, 63. Robin Ian Okken 2-3. Scheidsrechter: Veenstra. Geel: Priet, S. Hartman, Okken (Pesse), Uiterwijk (HODO). Rood (2x geel): Smit (HODO). Pesse; Waninge; Kolen, Strijker, Otten, Witten (46. Priet); S. Hartman, Brinkman, Meijer: Okken, Hilberdink (46. Prins), Reinders (89. Steenbergen).