Einde bekeravontuur Pesse (zo1)

Wolvega - Pesse nam het afgelopen zaterdag op tegen FC Wolvega. Wolvega stond op dat moment tweede in de poule - met vier punten - nadat zij vorige week hadden gewonnen van DESZ. Pesse stond daarentegen vierde in de poule met één punt. Echter was het nog niet gestreden, want bij winst voor Pesse zouden zij nog steeds kans maken op plaatsing in de volgende ronde.

Klokslag 17:00 uur gaf scheidsrechter Smid het startsein. Pesse leek in eerste instantie af te tasten en het was Wolvega dat wat meer gefocust was op de wedstrijd. In de elfde mintuut resulteerde dit ook in een goal voor de thuisploeg. Oosterling stuurde met een diepe bal De Ruiter weg en die kwam daarmee in een kansrijke positie. Oog-in-oog met doelman Waninge bleef De Ruiter kalm en schoof de bal langs Pesse-doelman Waninge.

Dat Pesse het daar niet bij liet zitten bleek wel. Meer en meer grip kregen zij op de wedstrijd, waar Wolvega veelal voor de counter wilde gaan. In de tweeëntwintigste minuut was het dan ook raak voor Pesse. Hartman schoot vanaf de zestien hard in de lange hoek, maar zijn inzet spatte uiteen op de ligger van het doel. Van Dam stond goed opgesteld en gaf de bal af aan Van Slooten, welke centraal in de zestien stond. Ook Van Slooten bleef kalm en met een hakbal legde hij de bal terug op de inlopende Strijker. Strijker zag het gat en schoof de bal beheerst het doel binnen en zette daarmee de score op 1-1.

In de achtentwintigste minuut was het alweer raak voor de thuisploeg. Bethlehem werd via een hoge bal langs de zijlijn weggestuurd. Bethlehem legde de bal van de rechterzijde van het zestienmetergebied naar linkerzijde van het zestienmetergebied, alwaar Oosterhof in kwam lopen. Deze schoot de bal in de lange hoek langs keeper Waninge: 2-1.

Aan de de andere kant was het ook alweer snel raak, waardoor het voor de neutrale kijker een aantrekkelijk schouwspel werd. Hartman werd in kansrijke positie gezet door een goede solo van De Vries. Hartman haalde uit, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Maar als een duvel uit het doosje dook daar Van Slooten op en hij wist de 2-2 binnen te tikken.

Kort voor rust was het dan toch weer de thuisploeg die op voorsprong kwam. De Ruiter maakte een actie op de flank van het veld en zette zichzelf met die actie oog-in-oog met doelman Waninge. De Ruiter zag dat Bethlehem met hem was meegelopen en gaf de bal af. Bethlehem kon deze kans niet meer missen en zette daarmee de score op 3-2, wat ook de ruststand bleek te worden.

Wolvega gaat verder met scoren

Net als in de eerste helft, startte de thuisploeg scherper aan de tweede helft als Pesse dat deed. De Ruiter werd middels een diepe pass op snelheid weggestuurd en kwam daardoor oog-in-oog met doelman Waninge. De Ruiter faalde niet en schoot bekeken de 4-2 binnen.

Maar Wolvega was nog niet klaar met Pesse, want nog geen 5 minuten later werd er een breedtepass van Van Dam onderschept door Bethlehem. Bethlehem zag dat Veenstra diep ging. Die laatste verzaakte niet en zette de 5-2 op het scorebord.

Ongeveer een half uur lang golfde het spel op en neer en Pesse kwam een aantal keren voor het doel van Wolvega. Tot hele grote kansen leidde dit niet. Wel was het in de 84e minuut weer raak voor de thuisploeg. Een voorzet op Vledder werd goed door hem ingekopt en hij zette daarmee de score op 6-2.

Uiteindelijk in de 90e minuut kwam er nog een afstandsschot van Bethlehem. Poeste probeerde in de baan van het schot te staan, maar toucheerde abusievelijk de bal waardoor hij van richting veranderde. Hierdoor was doelman Waninge kansloos en werd het uiteindelijk 7-2 in het voordeel van Wolvega.

Door deze uitslag is Pesse uitgeschakeld in het bekervoetbal en kan het zich gaan concentreren op de competitie die volgende week begint. Eerste tegenstander in de tweede klasse is Heerde. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op het sportpark Molenbeek.

Waninge - van Wijk (Poeste), Evenhuis, Van Dam - Veninga, Strijker (Casander), Kleine, Meijer (Moes), De Vries - Van Slooten, Hartman