0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Degelijk Pesse rekent af met Sweel

‘We beginnen steeds beter te voetballen’


Pesse - Pesse heeft een degelijke 4-0 zege op Sweel behaald. De ploeg van trainer Yves Heskamp was de hele wedstrijd de betere ploeg en zette de goede lijn van afgelopen zondag bij Sleen op zaterdagavond op het eigen kunstgras knap voort. Pesse-trainer Heskamp was na afloop erg blij met de ruime zege en ziet dat zijn ploeg de laatste weken steeds beter gaat voetballen. 

Pesse miste ook in deze wedstrijd vijf spelers, namelijk Marco Hartman, Mike Bruinenberg, Robin Zinger, Bram Vredeveld en Robin Ian Okken. Ondanks de ruime ziekenboeg pakte  Pesse van het beginsignaal het initiatief, waardoor het ook gehavende Sweel ver terug moest. Na een kwartier resulteerde het overwicht al in een treffer. Een voorzet van Frank Prietkwam bij Ingmar Reinders, die vierde doelman Ronald Falke passeerde. Pesse bleef de controle over de wedstrijd houden en kreeg kansen via Niek Brinkman en Jari Hilberdink, maar Sweel hield even stand. Na een afgekeurd kopdoelpunt van Ezra Meijer vergrootte Pesse na een half uur de voorsprong. Na een fraaie pass van Milan Kolen, verscheen Ingmar Reinders oog in oog met doelman Falke. Met een beheerst stiftje verschalkte Reinders de doelman en liet zijn tweede treffer noteren. In de slotfase van de eerste helft werd Pesse wat slordig en bood Sweel enkele schietkansen, maar Pesse-doelman Ruben Waninge bracht redding.

Tweede helft

Pesse kon in het eerste kwartier van het tweede bedrijf het goede spel niet voortzetten, want de ploeg was slordig in de passing. Sweel was wat meer aan de bal, maar werd niet gevaarlijk. De eerste echt goed lopende aanval na rust leverde de 3-0 op. Sander Hartman stuurde Ezra Meijer weg, die Falke passeerde en de bal in het lege doel tikte. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en de vraag was alleen hoe hoog de zege zou uitvallen. Na die treffer kwam Pesse weer beter in de wedstrijd en ging op jacht naar meer doelpunten. Kansen voor Frank Priet en invaller Erwin Strijker waren niet succesvol. Aan de andere kant kreeg Sweel haar enige echte kans via Jasper van der Veen, maar doelman Ruben Waninge stond in de weg. In plaats van 3-1 werd het 4-0, nadat invaller Bart Steenbergen vanaf rechts goed voorzette en Niek Brinkman Falke voor de vierde maal liet vissen. Vlak voor tijd kreeg Ezra Meijer nog een dot van een kans na een voorzet van Bart Steenbergen. De keeper lag al op de grond, maar schuin voor het lege doel mikte Meijer naast. Achteraf maalde daar niemand om bij Pesse, want de drie punten waren binnen, waardoor de koppositie gehandhaafd bleef. Pesse-trainer Yves Heskamp was blij met de winst. ,,Ik had eigenlijk iets meer van Sweel verwacht. Wij konden goed uit de voeten op kunstgras en boekten een verdiende zege. Ik vond ons in de eerste helft erg goed. Ook conditioneel zit het goed bij ons, want in het laatste deel van de wedstrijd had Sweel niets meer te vertellen.” Sweel-trainer Marnix Bakker gaf na afloop ook toe dat zijn ploeg er niet aan te pas was gekomen en dat Pesse een verdiende zege boekte.

Pesse-Sweel 4-0 (2-0)
14. Ingmar Reinders 1-0, 30. Ingmar Reinders 2-0, 66. Ezra Meijer 3-0, 79. Niek Brinkman 4-0. Scheidsrechter: van Driel. Geel: Nijman (Sweel), Priet (Pesse).
Pesse: Waninge; Kolen, Otten, Verbrugge, Nes (80. Ten Oever); Meijer, S. Hartman, Brinkman; Hilberdink (66. Strijker), Reinders (80. Brink), Priet (76. Steenbergen).    


   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Reinier de Boer - 20 november, 2023
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor