Vrouwen 1 wint op Super Saturday

Pesse - 29 augustus stond op het sportpark De Marke in het teken van de ‘Super Saturday’. Waar eerder op de dag de welpjes van de MO17-1 met 10-0 wisten te winnen tegen Tonego, moesten de leeuwinnen het opnemen tegen VVAK om 14:30 uur.

Op het aangeduide tijdstip werd dan ook het startsein gegeven door scheidsrechter Van der Steen. De eerste 20 minuten was het aan beide zijden aftasten, waar VVAK lichtelijk veldoverwicht had op het spelletje. Maar na 25 minuten was het dan raak. Janke schatte een diepe pass van Mannie beter in dan haar directe tegenstander dat deed en kon daardoor opstomen richting het vijandelijk doel. Oog-in-oog met de keepster verzaakte Janke niet en wist daarmee de 1-0 te noteren in het voordeel van Pesse.

Maar VVAK liet het er niet bij zitten en toonde veerkracht. In de 30e minuut kon een bal niet goed verwerkt worden door de verdediging van Pesse. Hierdoor kwam de aanvalster van VVAK één-op-één met doelvrouw Susanne. De aanvalster bleef koel en schoot de bal beheerst langs Susanne en liet daarmee de 1-1 op het scorebord noteren.

Maar ook aan Pessekant waren ze duidelijk nog niet klaar met scoren. Een gevaarlijke aanval van Pesse werd verwerkt tot een corner. Danitsja legde de bal panklaar in het doelgebied en Rosan wist deze kans te benutten. Door deze actie konden de groen/witte leeuwinnen weer een doelpunt vieren en stond het 2-1 in de statistieken van de wedstrijd. Met deze voorsprong mochten de speelsters van Pesse even gaan genieten van een bakje thee.

Na rust ging Pesse meer en meer voetballen. Rolinda ving een afgeslagen bal op en schoot - zoals wij dat kennen van Rolinda - hard binnen. 3-1.

Er werd door beide teams gevochten om de winst. Ondanks dat het 3-1 stond voor Pesse, moesten zij blijven strijden voor de overwinning. VVAK kwam er nog een paar keer gevaarlijk door de verdediging van Pesse en had zelfs nog een grote kans op de aansluitingstreffer. Maar keeper Susanne wist de bal uit de triangel van het doel te tikken en gaf daarmee de aanvalster het nakijken.

Omdat VVAK meer druk naar voren zette, was het logische gevolg dat hun verdediging meer ruimte moest weggeven. Die ruimte werd goed benut door Danitsja nadat zij de bal wist af te snoepen van de verdedigster van VVAK. Danitsja keek goed over de bal heen en zag de keepster ver voor haar doel staan. De doelpoging van Danitsja ging over de keepster heen en met dit schot gooide Danitsja de wedstrijd dan ook definitief in het slot. 4-1.

De 4-1 was de eindstand van SV Pesse vr1 - VVAK vr1. Volgende week zaterdag mogen de groen/witte leeuwinnen het om 15:00 uur opnemen tegen Alcipel in Meppel. Dit wordt de eerste uitwedstrijd voor de Pesse vrouwen 1 en hopen dat wij de supporters dan ook weer kunnen trakteren op een mooi schouwspel.