Totale offday Pesse

Meppel - Een dag die werd voorspelt als regenachtig en mogelijk onguur, toch bleek het in Meppel een stuk beter te zijn. Kleine wolken ontnamen af en de toe de kans voor de zonnestralen om de aardbodem te bereiken. Al met al leek het een dag met goede voetbal ingrediënten en hoopten de dames uit Pesse de winnende lijn door te zetten in de derde klasse L

Om 13:00 uur gaf de leidsman het startsein van de wedstrijd. Meppel liet gelijk zien wat hun strijdplan was voor deze middag en niet geheel onverdienstelijk. Het spel van sv Pesse was slordig, onvolledig, de dames wisten elkaar niet te bereiken in de passing en er werden veelal de verkeerde keuzes gemaakt. Daarnaast was selectie dusdanig uitgedund, dat er wederom een beroep gedaan moest worden op de MO-speelster Marlieke en Marlinde.

Na tien minuten was het Meppel die onfortuinlijk uit de hoek kwam. Met een goede steekpass werd de spits een-op-een gezet met doelvrouw Susanne, wat resulteerde in een voor Meppel verdiende 1-0 voorsprong. Gedurende de eerste helft bleef het spelbeeld onveranderd en wist Meppel uit te lopen naar een 2-0 voorsprong. Na exact 45 minuten ploeteren voor de dames uit Pesse, floot de leidsman voor de rust.

In de rust werd er duidelijk gemaakt dat er wel degelijk uit een ander vaatje getapt moest worden. De dames leken de opdracht te snappen en begonnen met meer druk naar voren te voetballen. Na 70 minuten gespeeld te hebben werd dit werken dan beloond met een treffer van de ingevallen Marlinde.

Na deze aansluitingstreffer bleef Pesse met druk vooruit voetballen. En zoals de meeste voetballers weten, als je met druk vooruit voetbalt ontstaan er in de laatste linie ruimtes voor de tegenstander. Hier maakt Meppel dan ook dankbaar gebruik van en gooide de deur in het slot door de 3-1 te scoren. In het laatst van de wedstrijd wist Meppel de score nog verder uit te breiden naar een 4-1 overwinning.

Voor de dames uit Pesse was dit een ferme tegenslag en weet waar het aan moet gaan werken. Daar is ruimschoots de tijd voor, want volgende week is er geen wedstrijd voor de groen/witten uit Pesse.

De MO19 voetbalde vandaag uit tegen DVC’59. Deze wedstrijd werd gewonnen met 1-7. Zij spelen volgende week hun wedstrijd thuis SJO NKVV/Protos om 10:30 uur.