Strijdend Pesse verliest derby door vroege dubieuze beslissing

HOOGEVEEN - De dames van Pesse hadden afgelopen zaterdag een derby op het programma staan tegen VV De Weide. Iedereen wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, maar zeker niet onhaalbaar. Totdat er een beslissing in de twaalfde minuut werd gemaakt door leidsman Van de Belt die de wedstrijd volledig liet veranderen.

Pesse had de tos gewonnen en mocht aftrappen. De ploeg liet meteen zien dat zij gekomen waren voor de drie punten, want na de aftrap werd direct de aanval gezocht. Net voor het vijandelijke zestien-meter-gebied werd Danitsja onderuitgehaald en dit resulteerde in een vrije trap. Janke en Mannie namen plaats achter de bal. Maar helaas ging de inzet van Janke over het vijandelijke doel.

Het vervolg van de wedstrijd tekende zich vooral door het slordige spel van beide kanten. Passes kwamen mondjesmaat aan en daardoor was het duidelijk dat beide teams zoekende waren. Toch was het De Weide dat iets beter in de wedstrijd zat en in de negende minuut het net wist te vinden en zette daarmee de stand op 1-0.

In de twaalfde minuut kwam De Weide over de rechterkant gevaarlijk opzetten via Elleke, zij werd in haar weg naar de bal kort vastgehouden door Mannie, maar kon nooit meer bij de bal komen doordat keepster Susanne op tijd uit haar doel kwam. Leidsman Van de Belt beoordeelde tegen ieders verbazing dit als een doorgebroken speelster, waardoor hij al vroeg in de wedstrijd een rode kaart toonde aan Pesser-speelster Mannie. Een merkwaardige beslissing, zeker gezien het feit dat hij andere overtredingen in de wedstrijd onbestraft liet. Een gele kaart was volgens velen in en op het veld dan ook de juiste keus geweest, waardoor de derby niet al vroeg ‘onthoofd’ zou worden. Het duurde vervolgens lang voordat de scheidsrechter weer verder ging voetballen, vanwege de muur op afstand zetten, administratie bij te werken en in discussie te gaan met spelers, waarna er vanaf de zijkant werd geroepen om gewoon weer te gaan voetballen. Scheidsrechter Van de Belt stuurde vervolgens Daniel weg en toonde Stoffer-Remmelt geel. De vrije trap die volgde leverde niets op.

Hierdoor moest Pesse met tien man door, werd het strijdplan teniet gedaan en was het VV De Weide die doordrukte. In de twintigste minuut resulteerde dit dan ook in de 2-0 voor De Weide. Toch wist Pesse zich te herpakken na wat tactische aanpassingen en toonde het veerkracht zoals ze in andere wedstrijden ook al had laten zien. Kort voor rust wist Myrthe van een meter of dertig de bal over de doelverdediger heen te schieten en zette daarmee de stand op 2-1.

VV De Weide was het even kwijt en Pesse rook bloed. Vrij vlot volgend op de 2-1 was het alweer raak. Janke dook op achter de verdediging van De Weide, behield het overzicht en zag dat Marlinde mee was opgekomen voor het vijandelijke doelgebied. Met een pass in de breedte was het voor Marlinde enkel nog zaak om de bal binnen te tikken en zette daarmee de stand op 2-2.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet en beide teams gingen de strijd weer aan. In de 59e minuut werd Danitsja over de knie genomen, maar de warrig fluitende leidsman zag in dit contact geen vrije bal, waardoor De Weide kon doorstomen richting de goal van Pesse. Uiteindelijke werd dit niet door De Weide uitgebuit en besloot de leidsman even poolshoogte te nemen bij de nog altijd op de grond creperende Danitsja te gaan kijken. Maureen gaf commentaar op de situatie en direct greep de leidsman naar zijn borstzak en toonde ook Maureen een gele kaart.

In de 65e minuut werd de bal door Pesse gevaarlijk achter de verdediging gelegd en daardoor kwam Danitsja oog-in-oog met de doelvrouw van De Weide. Echter had Danitsja het vizier niet meer op scherp en schoot de bal hard naast het vijandelijk doel. Na 72 minuten op de klok en ruim vijftig minuten met 10 man in het veld te hebben gespeeld, leek de pijp leeg te raken bij de Pesse-formatie. Dit wist De Weide te benutten door in een tijdsbestek van negen minuten driemaal het vijandelijke doel te treffen. Door deze stand leek het alsof het een walk-over was voor De Weide, maar wie het spelbeeld had gezien zou anders oordelen.

Vrouwen 2
De wedstrijd van vrouwen 2 dit weekend is verplaatst naar een andere datum.

Volgende week

Volgende week staat de beker op het programma. Voor de vrouwen 1 staat er een loodzware opdracht om de - In de competitie ongeslagen – Groen Geel-formatie uit Groningen te verslaan. Er wordt thuis gespeeld om 14:30 uur.

De vrouwen 2 treft wederom een team uit Sweel, maar ditmaal het eerste. Beiden spelen in de vierde klasse en trappen om 11:30 uur af in Pesse.