0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Remmert Verbrugge helpt Pesse aan kostbare zege.

Drachten - Pesse heeft een verdiende en zeer kostbare 0-1 overwinning behaald bij concurrent Drachten. Op de zege viel niets af te dingen, want Pesse was de betere ploeg en kreeg de meeste kansen. De gasten hielden Drachten onnodig in de wedstrijd, dat maar één goede kans kreeg. Door de belangrijke drie punten passeerde Pesse Drachten op de ranglijst.

De ziekenboeg bij Pesse was al groot, maar daar kwamen Marco Hartman (hamstring) en Jurgen Nes (ziek) ook nog bij. Remmert Verbrugge en Sven Evenhuis stonden in de voorhoede en het centrale duo bestond uit Milan Kolen en Ruben Brinkman. Vanaf het beginsignaal pakte Pesse het initiatief en dat leverde voor rust twee goede kansen op. De eerste kans was voor Pesse na 24 minuten. Ingmar Reinders speelde zich knap vrij en schoot hard in, maar doelman Jeroen Dragt bracht redding. Remmert Verbrugge was enkele keren dreigend voor het doel van Drachten, maar de eindpass ontbrak steeds. Na ruim een half uur kreeg Pesse haar tweede goede kans. Ingmar Reinders en Sven Evenhuiskregen de bal in kansrijke positie niet langs doelman Jeroen Dragt. Drachten gokte op de counter, maar kreeg in de eerste helft geen enkele kans.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Onder winterse weersomstandigheden leek de thuisclub direct na de rust op de voorsprong af te gaan. Na een uitval kon Kasper Dekens erg ver komen, maar uiteindelijk ontbrak de kracht voor het schot. Na drie minuten drukte Pesse het overwicht al in een voorsprong uit. Na een leep balletje van Sander Hartman kopte Remmert Verbrugge de bal over doelman Dragt in de touwen. Een terechte beloning voor aanvallend voetbal. Ook daarna bleef Pesse de betere ploeg met goed combinatievoetbal. Na een uur werd het grimmiger op het veld en probeerde Drachten de gelijkmaker te forceren. De duels werden feller en Drachten probeerde het tempo te verhogen. Pesse gaf weinig weg, maar een kwartier voor tijd was Drachten voor het eerst dichtbij de gelijkmaker via Wilke Siderius, maar in twee instanties brachten Ruben Waninge en Sander Hartman redding. Dat bleef de enige kans voor de thuisclub. Daarna bleef Pesse gevaarlijker, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk. In de slotfase nam Drachten risico’s, waardoor er voor de gasten meer ruimte in de defensie van de Friezen ontstond. Pesse kreeg enkele goede kansen. Na een voorzet van invaller Matthijs Veninga miste Ingmar Reinders de bal. Even later mikte Reinders op de lat. Vlak voor tijd kreeg Niek Brinkman een dot van een kans na knap voorbereidend werk van Remmert Verbrugge. Van dichtbij had hij de hoek voor het uitkiezen, maar schoot tegen keeper Dragt aan, die even niet wist waar de bal was. De beste kans was voor Matthijs Veninga, die vrij op doelman Dragt kon aflopen. Hij schoot niet zelf, maar gaf de kans aan Sander Hartman, die daar niet op gerekend had, waardoor de 100% kans verloren ging. Pesse verzuimde het duel op slot te gooien, zodat het spannend bleef tot het einde. Ook afstandsschoten van Ingmar Reinders en Remmert Verbrugge verwerkte doelman Dragt tot corner. In de spannende slotseconde moest Pesse-doelman Ruben Waninge nog een schot onschadelijk maken, waarna de vreugde bij Pesse groot was.

Pesse-trainer Harm Spijker was zeer blij met zege. ,,We hebben een prima wedstrijd gespeeld met de controle en de kansen. Uiteindelijk was een doelpunt voldoende voor de drie punten. Het werd alleen spannend in de laatste minuten, omdat Drachten alles of niks ging spelen, maar ze hebben over de hele wedstrijd misschien één kans gehad.”

Drachten-Pesse 0-1 (0-0)48. Remmert Verbrugge 0-1. Scheidsrechter: Van Veen. Geel: R. Brinkman (Pesse), Bos, Smits (Drachten).Pesse: Waninge; Zinger, R. Brinkman, Kolen, van Wijk; Meijer, S. Hartman, N. Brinkman, S. Evenhuis (71. Veninga); Reinders, Verbrugge.