Pesse vrouwen verliezen uitwedstrijden

MARKNESSE - Voor de tweede competitiewedstrijd in de tweede klasse moest Pesse vrouwen 1 uit naar SVM in Marknesse. Na een aftastende beginfase waarin Pesse een kleine mogelijkheid kreeg, maar deze werd geblokt door de verdediging van SVM, was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Uit het niets schoot een speelster de bal op prachtige wijze in de bovenhoek: 1-0.

Pesse was het daarna even kwijt en daar profiteerden de goede aanvalsters van SVM dankbaar van door snel de score op te voeren naar 3-0. Daarmee leek de wedstrijd al na een halfuur beslist, maar Pesse ging aan het einde van de eerste helft meer haar eigen spel spelen en combineerde er af en toe aardig doorheen. Dat leverde uiteindelijk ook de 3-1 van Danitsja op, die op aangeven van Janke zich vrijspeelde en vervolgens beheerst raak schoot.

In de tweede helft begon de scheidsrechter nog meer dan in de eerste helft zijn stempel op de wedstrijd te drukken, waar hij voorafgaand aan de wedstrijd een goede indruk maakte door een spelerscontrole uit te voeren bleek dat van korte duur en een eenzijdig verhaal, want SVM bracht speelsters in die niet op het formulier stonden. Daarnaast liet hij de speelsters van beide teams in de stromende regen op het veld wachten in plaats van te starten aan de tweede helft, waardoor de spieren afkoelden met risico op blessures. Dat gezegd hebbende werd er uiteindelijk wel weer gevoetbald.

SVM toonde aan een goede ploeg te hebben en vooral voorin levensgevaarlijk te zijn, maar ook Pesse wist in de tweede helft vaak het vijandige doel op te zoeken. Uiteindelijk toonde SVM zich effectief door de 4-1 binnen te schieten. Kort daarna werd Rolinda in het strafschopgebied onderuitgehaald en was er een duidelijke tik te horen op het sportpark, maar scheidsrechter Kremer wuifde het tegen ieders verbazing weg zoals wel vaker gebeurde deze wedstrijd bij overtredingen van de thuisploeg. Daar werd de leidsman terecht op gewezen door de trainer van Pesse, maar Kremer was niet voor rede vatbaar en koos voor de makkelijkste oplossing door de trainer weg te sturen. Daarna golfde de wedstrijd op en neer, maar het was SVM dat wederom effectief bleek en op 5-1 kwam.

Pesse gaf echter niet op en bleef strijden voor een goed resultaat. Dat zorgde ervoor dat de bezoekers tien minuten voor tijd iets deden aan de achterstand. Na een goede combinatie en vervolgactie van Rolinda kreeg Danitsja de bal voor het intikken: 5-2. Kort daarna mocht Pesse wel een strafschop nemen. Een schot van Janke werd door een van de speelsters van SVM met de handen tegengehouden, waarna de scheidsrechter het dit keer wel aandurfde om de bal op de stip te leggen. Mannie zorgde vervolgens feilloos voor de 5-3. Een minuut later floot de zwak fluitende scheidsrechter af. Kortom, een wedstrijd dat paste bij het weer van de dag, want bij vlagen werd goed gevoetbald, maar ook waren er mindere momenten.

Pesse vrouwen 2
Ook Pesse vrouwen 2 kwam deze middag in actie. Zij speelden uit tegen De Weide vrouwen 2. Na een moeizame start keken de dames tegen een 2-0 achterstand aan, maar ook dit team toonde veerkracht. Uit een steekpass van Marlieke zorgde Melissa voor de aansluitingstreffer: 2-1. In de tweede helft bouwde De Weide haar voorsprong uit naar 3-1, maar via doelpunten van Danielle en Dyon vocht Pesse zich langszij (3-3) en leek de wedstrijd uit te draaien op een terecht gelijkspel, maar toch profiteerde De Weide kort voor tijd door de winnende te maken: 4-3.