Pesse VR1 verliest van koploper

GRONINGEN - SV Pesse vrouwen 1 heeft afgelopen zaterdag niet kunnen stunten tegen de kersverse kampioen van de tweede klasse D: Groen Geel.

Na een aftastende beginfase kwam de thuisploeg na ruim tien minuten spelen op voorsprong: 1-0. Daarna kwam Pesse meer in de wedstrijd en werden er de nodige kansen gecreëerd, maar net als in de laatste weken stond het vizier niet op scherp.

Waar Pesse het naliet om de score te kantelen, scoorde Groen Geel kort voor rust uit een counter de 2-0. Dit werd echter vanuit buitenspelpositie gedaan, maar de zwak en ongeïnteresseerd fluitende scheidsrechter liet de grensrechter tot ieders verbazing staan. Pesse was daarna niet scherp en kreeg direct ook de 3-0 tegen.

Pesse rechte in de tweede helft haar rug en liet bij vlagen leuk combinatiespel zien. Dat resulteerde echter niet in grote kansen. Uit de tweede lijn nam Pesse het vijandelijke doel wel de nodige keren onder vuur, maar een verdiende treffer leverde dat niet op. Aan de andere kant wist de verdediging onder aanvoering van keepster Susanne in de tweede helft de nul te houden.

Door de nederlaag moet Pesse nog altijd vechten voor lijfsbehoud. Komende zaterdag is Pesse vrij, terwijl op zaterdag 13 mei de uitwedstrijd tegen Olde Veste op het programma staat.