0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR1 verliest onnodige punten in topper tegen Hollandscheveld VR1

Hollandscheveld - Er stond een topduel klaar in de 3e klasse L. Koploper SV Pesse ging op bezoek bij de nummer 2 VV Hollandscheveld. Bij winst voor Pesse, zouden zij de periodetitel kunnen pakken. Andersom had Hollandscheveld de koppositie over kunnen pakken, maar zou zich nog niet kunnen verzekeren van de periodetitel. Maar er was Hollandscheveld kennelijk alles aan gelegen om die koppositie terug te pakken. Er werd gevochten tijdens de wedstrijd, waar zo nu en dan het spel van Hollandscheveld echt over de schreef ging en de arbiter niet altijd consequent handelde.

Eerste helft
In de vijfde minuut was het eerste wapenfeit voor Pesserzijde. Via een vrije trap raakte Tessa de bovenkant lat. Tien minuten later was het Rolinda die een steekpass gaf op  Tessa, maar deze had haar vizier nog niet helemaal op scherp staan.

Na 23 minuten werd de rechtsback Maureen door Mannie de vrije ruimte achter de verdediging ingestuurd. Maureen verzilverde de splijtende pass van Mannie en zet daarmee de score op 0-1.

In de 29e minuut werd er een vrije bal toegekend aan Pesserzijde. Danitsja legde aan en Rolinda wist de bal het doel in te lopen, waardoor de score op 0-2 kwam te staan.

Voor zover niets aan de hand, totdat de scheidsrechter toch een overtreding zag in een schouderduw, die reglementair leek, aan de rand van het veld. De bal werd door Hollandscheveld in de zestien gebracht en die werd binnen getikt vanaf de 11 meter. Kort was het verzet van Pesse even gebroken. Er werden op het middenveld veel overtredingen gemaakt en Hollandscheveld zette hoog druk. Dit bleek ook uit een pass van de goed organiserende Mannie, maar de pass kwam in de voeten van een Hollandschevelder die onberispelijk de bal over de keeper in de touwen schoot en daarmee kwam Hollandscheveld weer op gelijke hoogte. 2-2.

Na een ongelukkige botsing moest een speler langdurige blessure behandeling aan Hollandscheveld kant ondergaan en werd er vier minuten extra tijd bijgetrokken door de leidsman. In die laatste minuut van de extra tijd was het Pesse die aan het langste eind trok. Tessa weet zich langs de verdediging te wurmen en kan de bal vanaf de achterlijn terugleggen op Rolinda. Rolinda verzaakte niet en schoot de bal in het vijandig doel en zette daarmee de score op 2-3 en liet op die manier haar voeten op een reglementaire wijze spreken, waar Hollandscheveld dit in de eerste helft op een andere wijze had laten zien.

Tweede helft
Ook in de tweede helft toont Pesse vechtlust en laat het zien dat zij naar Hollandscheveld is gekomen om de drie punten mee naar huis te nemen. In de 50e minuut is het Rosan die de bal aftroggelt van de Hollandscheveld verdediging en legt de bal terug op Rolinda. Rolinda vuurt een schot af, maar deze komt terecht in de handen van de keeper. Na de uittrap van de keeper kan  deze door het middenveld van Pesse opvangen worden en Tessa ingespeeld worden aan de zijlijn. Tessa behoudt overzicht en ziet Rosan voor de goal vrijstaan en Tessa geeft de bal voor. Rosan aarzelde geen moment en schiet de bal onhoudbaar binnen voor de keeper en zet daarmee de stand op 2-4.

In de 55e minuut ging de spits van Hollandscheveld in de zestien makkelijk naar de grond en de scheidsrechter maakte de beslissing om de bal op de stip te leggen, terwijl hij aan de andere kant eerder in de wedstrijd verzuimde een honderd procent strafschop te geven na een harde overtreding op Rolinda in het zestienmetergebied.

Het is Hollandscheveld dat mag gaan aanleggen en keeper Susanne zou zich kunnen kronen tot heldin van de avond. Echter werd de bal hard en laag in de hoek geschoten en net buiten het bereik van keeper Susanne die wel de goede hoek in dook. Daarmee stond de score op 3-4 in het voordeel van Pesse.

Pesse is na de aansluitingstreffer van Hollandscheveld nog een aantal keren gevaarlijk, maar weet dit niet te verzilveren met een goal, mede doordat Hollandscheveld het spel probeerde te verstoren met het harde spel dat zij speelden. In de 69e minuut is het dan toch raak voor Hollandscheveld. Keeper Susanne werd verschalkt door een voorzet die van richting werd veranderd. Dit zorgde voor de 4-4 op het scorebord.

De laatste twintig minuten telden nog 3 grote kansen voor Pesse en een kopbal van Hollandscheveld die over het doel van Pesse ging. Na in totaal 97 minuten spelen wordt er dan afgefloten en blijft de topper onbeslist.

Slot
Door het gelijke spel is Pesse niet verder gekomen in de periode die nog 1 speelronde kent. Daarin zal Pesse de zware opgave hebben om te moeten winnen van JVZ, wil zij nog kans maken op de periode. Klazienaveen ligt op de loer met nog twee wedstrijden in het verschiet tegen ACV en de kraker tegen Hollandscheveld. Ook Hollandscheveld maakt nog kans op die periode, als zij winnen van Klazienaveen en Pesse weet niet te winnen van JVZ.

Tevens zagen wij dat veel supporters waren afgereisd naar Hollandscheveld. Veel dank voor jullie support en wij hopen dat jullie ons verder willen steunen in de wedstrijd van volgende week tegen SVO JVZ, thuis om 14:30 uur.