Pesse VR1 neemt 3 punten mee uit in Klazienaveen in 1e bekerwedstrijd

SV Pesse vrouwen neemt 3 punten mee uit Klazienaveen in 1e bekerwedstrijd

SV Pesse vrouwen heeft na de oefenzege op ACV vrouwen 2 haar eerste bekerwedstrijd gewonnen. Op een zwaar veld waar menig konijnenhouder jaloers op zou zijn wat betreft het groenvoer wat er op het veld stond, trok Pesse na een 0-3 ruststand een 1-4 overwinning over de streep. Enige verlies in deze wedstrijd de onterechte rode kaart voor Pleun Busstra die hierdoor niet kan aantreden tegen VV de Weide vrouwen aanstaande zaterdag. Een 1e helft met kansen voor beide teams waarin alleen SV Pesse weet te scoren In het eerste kwartier van de 1e helft kansen over en weer. Waar SV Pesse niet weet te scoren uit de kansen en schoten door Mannie, Rolinda, Janke en Rosan, treft ook de aanvalster van FC Klazienaveen in de 3e minuut geen doel. In de 19e minuut komt SV Pesse op 0-1. Een terugspeelbal van Klazienaveen komt in de voeten van Rolinda terecht. Rolinda kapt koelbloedig de verdediging van Klazienaveen uit en zet de 0-1 op het scorebord. Het laatste deel van de 2e heeft SV Pesse vrouwen de controle over de wedstrijd. Dit resulteert in de 0-2 in de 30e minuut. Danitsja gaat vanuit het centrum met de bal aan haar voet naar de linkerkant van het 16 meter gebied en haalt onhoudbaar uit. De Pesser middenvelders met veel beweging en de verdediging met de van een langdurige blessure terugkerende Dana Meijer zorgen voor veel voetbal en rust in de opbouw. FC Klazienaveen komt in dit gedeelte ook niet voor in het spel. De 0-3 wordt 5 minuten voor de rust gemaakt door Tessa. Nadat na deze 0-3 nog een schot van Tessa naast gaat is het rust. Rode kaart enige smet op deze verder sportieve wedstrijd De 2e helft startte met een slap spelend SV Pesse. Te makkelijk kwam FC Klazienaveen aan voetballen toe. Het was aan de ook in de 1e helft sterk spelende keepster, Susanne Hiemstra, te danken dat de 0 voor FC Klazienaveen nog op het scorebord stond. 3 schoten in korte tijd op de goal zorgde ervoor dat Klazienaveen het initiatief in het begin van de 2e helft had. Na 10 minuten nam Pesse het initiatief over. Een aantal combinaties tussen Maureen, Danitsja en Tessa leverden niet het gewenste resultaat op door de reddingen van de keepster van Klazienaveen. In de 15e minuut na rust komt Dyon in het veld voor de moegestreden en sterk spelende Manon. 4 minuten later een duel tussen de aanvalster van Klazienaveen en centrale verdedigster Pleun. Beide gaan voor de bal in een fair duel waarin de aanvalster van Klazienaveen naar de grond gaat. Op zich niets aan de hand. Iedereen denkt aan een vrije trap tegen. Maar scheidsrechter van dienst trekt de rode kaart. Dit betekent de laatste 25 minuten met 10 speelsters de wedstrijd uitspelen. Rest nog de vrije trap. Deze wordt in de rechter bovenhoek geschoten waardoor Klazienaveen op een 1-3 stand komt. Pesse houdt gemakkelijk stand met 10 speelsters in het resterende deel van de 2e helft Wie denkt dat FC Klazienaveen bloed ruikt en zich probeert terug te knokken komt bedrogen uit. SV Pesse houdt met geduldig en goed verzorgd voetbal goed stand tegen de 11 van Klazienaveen. Waarin het zelfs nog de beste kansen krijgt. Een keurig uitgespeelde aanval wordt door Tessa afgerond waarmee ze haar 2e van de middag maakt. En met iets meer nauwkeurigheid in de laatste aanval van Pesse waarbij Tessa Dyon aanspeelde had er een 1-5 eindstand op het scorebord gestaan. De scheidsrechter floot na precies 90 minuten af voor de 1e bekerwedstijd van SV Pesse vrouwen.

Een bij vlagend goed spelend en conditioneel sterker SV Pesse vrouwen neemt terecht de 3 punten mee naar Pesse. Volgende week zaterdag, 9 september, de derby tegen VV de Weide vrouwen. Aanvang 14.30 uur. Met na afloop live muziek en verloting