Pesse VR1 maatje te groot voor Sweel

PESSE - Net als vorige week had vrouwen 1 dit weekend geen competitiewedstrijd, maar wederom een oefenwedstrijd. Dit keer oefende het tegen Sweel VR1 op aanvraag twee keer 30 minuten.

Waar vorige week de instelling af en toe ver te zoeken was, moesten de dames dit keer maar laten zien waarom ze op voetbal zitten. Binnen een kwartier werd het verschil al gemaakt, want de thuisploeg stond na twee doelpunten van Janine en Dyon en een doelpunt van Rolinda al snel op een comfortabele 5-0 voorsprong. Daarna leek Pesse het wel prima te vinden en was Sweel op een paar snelle uitbraken na nauwelijks gevaarlijk.

Door personele problemen bij de bezoekers trok Robin Schonewille in de tweede helft het shirt van haar oude ploeg aan om hen te helpen. Beide teams deden het rustig aan in de tweede helft en daardoor leek de wedstrijd te eindigen in een 5-0 zege, maar daar dacht Rolinda kort voor tijd anders over door de uitslag te bepalen op 6-0.

Volgend weekend spelen de dames dan eindelijk weer voor de competitie. Dan staat de thuiswedstrijd tegen ACV op het programma. De heenwedstrijd eindigde eerder dit seizoen in een 1-3 overwinning voor Pesse.

MO19
De MO19 speelde dit weekend een thuiswedstrijd tegen koploper Dwingeloo. De bezoekers hadden tot aan deze wedstrijd nog geen punt verloren. Na met 1-0 en 2-1 voor te hebben gestaan door een doelpunt van Mandy en Marlinde, kantelde de score in het voordeel van de bezoekers en leek Pesse alsnog te gaan verliezen met 2-3 totdat Marlinde in de slotminuten aan een solo begon en doeltreffend uithaalde: 3-3. Daardoor werd de ploeg alsnog beloond voor het harde werken met een terecht punt.