0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR1 geeft Heerenveense Boys lesje in effectiviteit

PESSE – SV Pesse vrouwen 1 heeft haar tweede overwinning in de tweede klasse geboekt. De 5-0 overwinning op Heerenveense Boys VR2 doet een gemakkelijke middag vermoeden voor de Pessenaren. Niets is minder waar, maar Pesse ging uiterst effectief met de geboden kansen om. En daarin overtroefde het juist de tegenstander, die haar kansen niet in doelpunten wist om te zetten.

Na een aftastende beginfase kwam Pesse na tien minuten spelen op voorsprong. Na een goed opkomende actie van Mannie werd ze na een combinatie met Tessa aan de zijkant van de zestien neergehaald. De vrije trap die volgde van Mannie werd door iedereen gemist, waarna Janine bij de tweede paal eenvoudig kon binnentikken: 1-0. Daarna waren er aan beide kanten mogelijkheden, maar beide doelvrouwen lieten zien aardig goed te kunnen keepen.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Pesse haar voorsprong. Een lange bal van Susanne belandde bij Danitsja, waarna zij met een steekpass Tessa lanceerde. De alert uitkomende doelvrouw van Heerenveense Boys was echter eerder bij de bal en tikte deze weg in de voeten van Rolinda, waarna zij met een bekeken schot de bal over de keepster in het verlaten doel schoot: 0-2. Tien minuten voor rust kreeg Pesse wederom een mogelijkheid, maar Tessa haar inzet ging uit een moeilijke hoek voorlangs.

Kort daarna was het alsnog raak voor Pesse. Nadat Danitsja op miraculeuze wijze de bal bij zich wist te houden en deze vervolgens bij Rolinda afleverde, schoot Rolinda wederom de bal op mooie wijze in het doel: 3-0. Op slag van rust viel zelfs ook nog de vierde treffer. Na een goede uittrap van Susanne wist Maureen met een goede steekpass Janke over de linkerkant te bedienen, waarna de middenveldster oog-in-oog met de keepster rustig bleef en beheerst raak schoot in de lange hoek: 4-0.

In de tweede helft voerde Heerenveense Boys de druk meer op en waren de meeste kansen dan ook voor de ploeg uit Friesland. Pesse-doelvrouw Susanne had zich echter als doel gesteld om de nul te houden en sprak dat in de rust ook uit richting haar teamgenoten. De Friese-formatie kreeg de nodige kansen, maar een treffer bleef uit. Pesse kreeg zelf ook mogelijkheden. Zo kopte Tessa uit een voorzet van Danitsja net naast en zag laatstgenoemde een inzet van dichtbij gekeerd worden door de keepster van Heerenveense Boys.

Ook in het vervolg van de tweede helft speelde Heerenveense Boys veel naar voren, waardoor er achterin ruimte ontstond. De grootste mogelijkheden waren voor de Friezen, maar Pesse streed als team om de nul te houden en dat lukte ook knap. In blessuretijd sloeg het zelfs nog een keer toe. Na een goede pass van Pleun schoot een verdedigster van Heerenveense Boys onderdruk van Janke de bal over haar eigen doelvrouw in het doel: 5-0.

Door deze overwinning is Pesse vrouwen 1 gestegen naar de zevende plek in de tweede klasse D met zeven punten uit vijf wedstrijden. Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen nummer tien ACV-vrouwen 2. De ploeg uit Assen heeft momenteel zes punten uit vijf wedstrijden.

Pesse vrouwen 2
Voor Pesse vrouwen 2 stond er dit weekend wederom een zware wedstrijd op het programma. Op sportpark De Marke kwam CSVC/Germanicus VR1, dat begin dit seizoen nog in de derde klasse zat, op bezoek. Pesse begon goed aan de wedstrijd en dat leverde na ruim tien minuten spelen de verdiende 1-0 op van Melissa. Daarna kwam de ploeg uit Coevorden meer in de wedstrijd en vooral de aanvoerster van de bezoekers bleek deze ochtend een plaag voor de Pessenaren. Zij zorgde er dan ook eigenhandig voor dat de achterstand werd omgedraaid in een 1-2 ruststand. Ook in de tweede helft bleek zij goud waard voor de ploeg uit Coevorden, waardoor Pesse uiteindelijk tegen een 1-6 achterstand aankeek. Ook Pesse kreeg wel mogelijkheden, maar daarvan werd er helaas maar een van benut. MO17-speelster Paula beloonde zichzelf met een doelpunt: 2-6.

Door de nederlaag staat Pesse vrouwen 2 momenteel elfde in de vierde klasse. Komende zaterdag wacht met Noordscheschut vrouwen 1 uit opnieuw een wedstrijd tegen een van de teams uit de bovenste regionen van de competitie.