0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR1 begint beker met overwinning op Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD - Na drie oefenwedstrijden stond dit weekend de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Na een moeizame eerste deel van de wedstrijd kon het daarna eenvoudig uitlopen naar een 1-5 overwinning.

Pesse begon aftastend aan de wedstrijd, maar kreeg wel al heel snel een een-op-een kans op de openingstreffer, maar de doelvrouw van Hollandscheveld bracht redding. Kort daarna kreeg Hollandscheveld een vergelijkbare kans en deze werd beheerst afgerond: 1-0.

Daarna brak een rommelige fase aan van Pesse, maar Hollandscheveld wist niet te profiteren. Na de drinkpauze, halverwege de eerste helft, kreeg Pesse meer controle en grip op de wedstrijd. Eerst werd een stiftje nog van de lijn gehaald door Hollandscheveld, maar kort daarna zorgde Danitsja uit een steekpass van Robin voor de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Na wat aanwijzigingen in de rust van de technische staf begon Pesse goed aan de tweede helft en zocht het veelvuldig het vijandelijke doel op. Tot twee keer toe bracht Rosan met voorbereidend werk Danitsja in stelling, waardoor Pesse binnen een kwartier op een comfortabele 1-3 voorsprong stond. Kort daarna zorgde ze ook nog voor de 1-4.

Pesse kreeg de mogelijkheid om in de tweede helft de score op te voeren, maar onder andere de keepster van Hollandscheveld voorkwam dit. Uiteindelijk bepaalde Rolinda op aangeven van Maureen de eindstand op 1-5. Tegenstander Hollandscheveld kwam er slechts sporadisch uit, maar op die momenten wist Susanne haar doel schoon te houden.

Kortom, een prima start tegen een team dat ook bij ons in de competitie zit. Volgende week wacht om 14.30 uur thuis met JVZ opnieuw een competitietegenstander in de beker.