0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR wint topper met twee gezichten

KLAZIENAVEEN - Pesse heeft dit weekend de topper tegen achtervolger Klazienaveen met 1-3 gewonnen. De ploeg mocht echter haar keepster Susanne en de aanvallers van Klazienaveen dankbaar zijn dat het na een een half uur spelen niet met 5-0 achterstond.

Klazienaveen begon fel en goed aan de wedstrijd en Pesse kreeg in het eerste halfuur geen grip op de tegenstander. Dat leidde ook tot de nodige kansen voor de thuisploeg, maar het vizier stond bij de aanvallers van Klazienaveen niet op scherp en anders zorgde keepster Susanne wel dat er niet gescoord kon worden. Na bijna een kwartier spelen kwam Klazienaveen dan alsnog terecht op voorsprong via Noortje: 1-0. Ook daarna kreeg Klazienaveen nog mogelijkheden, maar een tweede treffer bleef Pesse bespaard.

Meer grip
In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Pesse door positiewisselingen meer grip op de wedstrijd en creëerde het zelf ook mogelijkheden. Eerst zag Danitsja haar inzet uiteen spatten op de lat en ook Rolinda kreeg nog een mogelijkheid. Op slag van rust kreeg Pesse een strafschop. Na een overtreding op Rolinda wees de scheidsrechter resoluut naar de stip en vanaf elfmeter verschalkte aanvoerster Mannie ternauwernood keepster Jolien van Klazienaveen: 1-1.

Tweede helft
Pesse begon in een andere formatie aan de tweede helft en dat zorgde ervoor dat ze meer controle en grip op de wedstrijd kregen. Aan beide kanten waren mogelijkheden, maar paal of keepster stonden een treffer in de weg. Waar Pesse voornamelijk op de helft van Klazienaveen speelde moest het oppassen voor de snelle uitbraak van Klazienaveen.

In de laatste twintig minuten zorgde de ingevallen MO19-speelster Marlinde voor veel gevaar. Dat leidde ook tot de 1-2. Uit een voorzet van de jongeling tikte Rolinda van dichtbij in. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd herhaalde Marlinde haar voorbereidend werk, maar dit keer was Danitsja het eindstation: 1-3. In de slotminuten was Klazienaveen nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar Susanne hield haar doel schoon. Na ruim negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal.

Door deze overwinning blijft Pesse koploper in de derde klasse. De ploeg heeft nu 28 punten uit 11 wedstrijden en wordt gevolgd door Hollandscheveld met 26 punten en Klazienaveen met 24 punten. Beide achtervolgers hebben wel respectievelijk een en twee wedstrijden meer gespeeld.

Komende zaterdag zijn de vrouwen vrij, terwijl zaterdag 23 april de uitwedstrijd wacht tegen JVZ om 14.30.