Pesse VR vergeet zich te belonen

PESSE - Pesse vrouwen 1 heeft dit weekend haar tweede nederlaag van de competitie geleden. Thuis werd tegen het spelbeeld in met 0-2 verloren van Hollandscheveld.

Pesse begon wat stroef aan de wedstrijd en kwam ook nog eens vroeg op achterstand toen een bal uit de kluts ineens binnenviel: 0-1. Daarna kwam Pesse meer in de wedstrijd en zocht het veelvuldig het doel van de bezoekers op. Zo was Tessa met een mooi schot van zo’n twintig meter dicht bij de gelijkmaker, maar de keepster van Hollandscheveld bracht redding.

Waar Hollandscheveld in de eerst helft af en toe nog op de helft van Pesse kwam, was het in de tweede helft eenrichtingsverkeer richting het doel van Hollandscheveld. Pesse voetbalde bij vlagen de bezoekers van de mat, maar keepster Kaili bleek een sta-in-de-weg. Zo wist zij met kunst- en vliegwerk alle een-op-een kansen te pareren en redde ze ook knap op de nodige schoten uit de tweede lijn.

In de slotfase ging Pesse nog alles of niets spelen, maar dat leverde niet de verdiende gelijkmaker op. Waar Hollandscheveld de hele tweede helft alles achterin blind naar voren roeide om zo weer even op adem te komen viel een keer de bal goed voor de bezoekers, waarna de 0-2 werd gemaakt.

Door deze nederlaag is Pesse het kampioenschap dit weekend misgelopen. Met nog drie wedstrijden te gaan, staat het nog een punt voor op achtervolger Klazienaveen. Wel heeft Pesse twee wedstrijden minder gespeeld. Komende zaterdag speelt Pesse om 15.00 uit tegen nummer vier Achilles’1894 in Assen. Bij winst is Pesse alsnog kampioen.

MO19
Ook MO19 wist dit weekend niet te winnen. Tegen koploper EHS’85 werd met 0-3 verloren en aan Pesse-zijde keepte Djen een super wedstrijd, waarmee ze voorkwam dat het een grote nederlaag werd.