Pesse (vr) maatje te groot voor Musselkanaal

MUSSELKANAAL - Na twee zaterdagen zonder competitiewedstrijd stond dit weekend de verre uitwedstrijd tegen Musselkanaal op het programma.

Na de nederlaag van drie weken geleden was de boodschap duidelijk dat Pesse vandaag moest winnen om aansluiting bij de top te houden. Onder toeziend oog van de nodige supporters, die mee waren gereisd met de spelersbus, kwam Pesse al vroeg op voorsprong. Na een steekpass van Tessa opende Dyon koelbloedig de score oog-in-oog met de keepster van Musselkanaal: 0-1.

In het vervolg van de eerste helft bleef Pesse het spel bepalen, maar tegenstander Musselkanaal stond aardig compact. Daardoor waren de kansen schaars. Tien minuten voor rust verdubbelde Dyon op aangeven van Melissa de voorsprong: 0-2. Uiteindelijk zorgde Tessa voor de 0-3 ruststand.

In de beginfase na rust ging het vervolgens hard. Na een splijtende pass van aanvoerster Mannie verscheen Tessa vrij voor de keepster en scoorde zij beheerst: 0-4. Vervolgens zorgde invalster Danitsja voor de 0-5 na voorbereidend werk van Janke en was het Melissa die met een knap schot in de bovenhoek voor de 0-6 zorgde.

Daarna nam Pesse wat gas terug en leek de wedstrijd rustig naar haar eind te gaan, maar invalster Danitsja dacht daar anders over en bepaalde met twee goals de eindstand op 0-8. Daardoor gingen de drie punten mee in de bus naar Pesse.

Komende zaterdag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Drenthina om 14.30 uur op Sportpark de Marke!