0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR boekt zakelijke overwinning

PESSE - Dat de ene zaterdag de andere niet is, bleek zaterdagmiddag op Sportpark de Marke. Waar vorige week nog met 0-8 werd gewonnen van Musselkanaal eindigde de wedstrijd tegen Drenthina in een moeizame 2-1 overwinning.

Na een aftastende beginfase kreeg Pesse al vroeg een kans op de openingstreffer. Na een assist van achteruit verscheen Danitsja oog-in-oog met de doelvrouw van Drenthina. Deze wist echter knap de inzet te pareren.

Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en de enige treffer in de eerste helft viel uit een standaardsituatie. Uit een hoekschop op maat van Janke kreeg Rolinda alle tijd en vrijheid om de bal snoeihard in het doel van Drenthina te koppen: 1-0. In het vervolg van de eerste helft waren de kansen schaars.

Ook na rust was Pesse slordig in haar spel, waardoor Drenthina kon blijven hopen op een goed resultaat. Twintig minuten na rust leek Pesse de bevrijdende tweede treffer te maken. Na een goede aanval verdween de bal via Marlinde voor de voeten van Melissa die de bal op knappe wijze tegen de touwen schoot: 2-0.

Daar leek de wedstrijd mee beslist, want het lukte Drenthina vooralsnog niet om door de verdediging van Pesse te komen. De thuisploeg kreeg mogelijkheden om haar voorsprong te vergroten, maar het vizier stond niet op scherp. Pas in de tachtigste minuut combineerde Drenthina een keer door de defensie van Pesse en dat resulteerde in de aansluitingstreffer: 2-1.

Door het minimale verschil was het in de slotfase nog even billen knijpen, maar de overwinning kwam niet in gevaar dus bleven de drie belangrijke punten in Pesse. Daardoor staat Pesse nu met een wedstrijd minder vierde op de ranglijst en volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het stugge VVAK om 14.30 in Kerkenveld.

MO19
Het nog ongeslagen MO19 had eveneens te maken met een moeizame wedstrijd. Toch wist het, dankzij onder andere goed keeperswerk van Djen, met 3-1 de leeftijdsgenoten van Dwingeloo te verslaan. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Olympia in Hasselt.