0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR afgedroogd door IJVV

PESSE - SV Pesse vrouwen 1 is niet goed begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Thuis werd kansloos met 0-8 verloren van IJVV dat uitkomt in de derde klasse oost.

Door de nodige blessures/afwezigen was het flink puzzelen. Zo nam Michelle de plaats onder de lat over bij afwezigheid van keepster Susanne en werd de selectie aangevuld door drie speelsters van de mo19, namelijk Marlinde, Marlieke en Bo. Voor laatstgenoemde was het haar debuut.

Na een aftastende beginfase was het IJVV dat op voorsprong kwam door uit een counter toe te slaan: 0-1.  Ook de tweede treffer kwam uit een counter tot stand: 0-2. Het was duidelijk dat Pesse wedstrijdritme miste en het grossierde in het maken van de verkeerde keuzes, waarvan een gretig IJVV optimaal profiteerde. Uiteindelijk zorgde dat voor een 0-4 ruststand.

Na rust moest Pesse vanwege een blessure ook haar tweede doelvrouw Michelle wisselen, waardoor aanvoerster Mannie de handschoenen aantrok. In die tweede helft had Pesse nauwelijks iets te vertellen en was het nog slordiger dan in de eerst helft. Uiteindelijk eindigde het in 0-8 voor de bezoekers uit IJsselmuiden.

Kortom, een wedstrijd om snel te vergeten. Komende zaterdag volgt een herkansing in de volgende oefenwedstrijd.

De mo19 kende ‘s morgens een betere wedstrijd. Uit bij VKW werd in de eerste competitiewedstrijd met 0-1 gewonnen door een doelpunt Bo.