0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse lijdt forse nederlaag bij LSC 1890

Sneek - Pesse leek de afgelopen weken de smaak te pakken te hebben, maar bij LSC 1890 kreeg de ploeg van trainer Harm Spijker een flinke tik op de neus. Na een ongelukkig begin keken de gasten te snel tegen een 2-0 achterstand aan en moest de ploeg in de achtervolging. Het betere LSC boekte na een 4-1 ruststand een forse 8-2 monsterscore, maar Pesse kan er niet lang bij stil staan, want donderdag wacht al weer de belangrijke uitwedstrijd bij GAVC. Met de fraaie 0-4 zege bij Beilen in de zak reisde Pesse vol vertrouwen naar het sportpark van LSC met een monumentale houten tribune en een karakteristiek houten clubgebouw. Er wordt gebouwd aan nieuwe kleedkamers, waardoor er tijdelijk omgekleed moet worden in een keet. De hoop op een goed resultaat zakte na zeven minuten al naar een bedenkelijk peil, want na twee onachtzaamheden konden spits Noël Wever en Allard Westerdijk vrijwel ongehinderd de stand naar 2-0 tillen. Door de vroege achterstand stond Pesse al snel voor een onmogelijke opgave. Het had weinig gescheeld of de behendige rechtsbuiten Tarik Bourakba had de 3-0 laten noteren, maar hij schoot net naast. Pesse kwam er zo nu en dan wel uit. De eerste echte kans ontstond na twintig minuten. Jorn de Vries zette voor en Remmert Verbrugge raakte de bal verkeerd. Pesse liet LSC te veel voetballen, waardoor de thuisclub te gemakkelijk tot kansen kon komen. Zo waren er kansen voor Bourakba en Wever, maar Pesse bleef een grotere achterstand bespaard. Toch bleek het uitstel, want na ruim een half uur bracht Maarten Kingma de stand op 3-0 en ook hij kreeg te veel ruimte om uit te halen. Vlak voor rust werd de opgave voor Pesse alleen maar moeilijker, want Tom Doldersum profiteerde van niet adequaat verdedigen en knalde de 4-0 binnen. Pesse kreeg voor rust soms wel ruimte, maar deed daar te weinig mee. Douwe Terpstra leverde zo in bij Ezra Meijer, maar hij kon er niet van profiteren. Marco Hartman deed dat op slag van rust wel. Na een combinatie met Remmert Verbrugge kapte Hartman een verdediger fraai uit en verschalkte doelman Jesse van Sermondt. Trainer Harm Spijker probeerde de bakens te verzetten door na rust drie nieuwe spelers het kunstgras op te sturen. De gasten kwamen voortvarend uit de kleedkamer en schiepen binnen twee minuten twee goede kansen, waardoor het de spanning terug had kunnen brengen in de wedstrijd. Remmert Verbrugge zette goed voor, waarna de kopbal van Marco Hartman via Van Sermondt het veld weer in stuiterde. Hartman schoot nog eens in en Dennis van Wijk ook, maar de Friese goalie hield zijn doel schoon. Even later was invaller Matthijs Veninga kansrijk, maar zijn ziedende knal suisde maar net naast. Pesse speelde in de deze fase goed mee en was even gelijkwaardig aan LSC. In plaats van 4-3 werd het echter 5-1 door de voor Pesse ongrijpbare spits Noël Wever, die vier keer scoorde. Daarmee was de strijd beslist al pleitte het voor Pesse dat het bleef aanvallen. Laatste man Sven Evenhuis ging op avontuur en kwam oog in oog met Van Sermondt, maar Zijda trok hem aan het shirt, waardoor de bal op de stip ging. Marco Hartman verzilverde de strafschop feilloos. Na de 6-2 van Maarten Kingma bleef Pesse kansen houden op meer treffers. Invaller Niek Brinkman was dichtbij de 6-3, maar de doelman redde knap. In het laatste kwartier zette LSC aan en liep door treffers van Noël Wever uit naar een forse 8-2 overwinning. Milan Kolen had nog pech dat zijn schitterende volley gepareerd werd door doelman Van Sermondt. De zege was volkomen verdiend voor een beter voetballend LSC, maar Pesse zal deze oorwassing zo snel mogelijk willen vergeten. Dat is ook niet zo moeilijk, want direct na de wedstrijd ging de focus bij Pesse al op de wedstrijd van donderdag tegen GAVC. ,,Dit is een vervelende tik op de neus,” zegt Pesse-trainer Harm Spijker. ,,We zitten nu in de fase dat we er ook niet lang bij stil kunnen staan. Donderdag moeten we weer het beste van onszelf naar boven halen en weer spelen om te winnen. Bij LSC verliezen is natuurlijk vervelend, maar als nummer tien tegen nummer twee is dat altijd een mogelijkheid. Zoals gezegd: de focus is nu al weer op GAVC gericht.” LSC 1890-Pesse 8-2 (4-1) 5. Noël Wever 1-0, 8. Allard Westerdijk 2-0, 34. Maarten Kingma 3-0, 45. Tom Doldersum 4-0, 45+1: Marco Hartman 4-1, 73. Noël Wever 5-1, 75. Marco Hartman 5-2 (strafschop), 81. Maarten Kingma 6-2, 86. Noël Wever 7-2, 90. Noël Wever 8-2. Scheidsrechter: mevr. de Jong. Geel: Zijda (LSC). Toeschouwers: 150. Pesse: Waninge; Prikken, Evenhuis, van Wijk, M. de Vries; Meijer (46. Kolen), S. Hartman, M. Hartman: J. de Vries (46. Casander), Verbrugge, van Slooten (46. Veninga).

Sneek - Pesse leek de afgelopen weken de smaak te pakken te hebben, maar bij LSC 1890 kreeg de ploeg van trainer Harm Spijker een flinke tik op de neus. Na een ongelukkig begin keken de gasten te snel tegen een 2-0 achterstand aan en moest de ploeg in de achtervolging. Het betere LSC boekte na een 4-1 ruststand een forse 8-2 monsterscore, maar Pesse kan er niet lang bij stil staan, want donderdag wacht al weer de belangrijke uitwedstrijd bij GAVC.

,,Dit is een vervelende tik op de neus,” zegt Pesse-trainer Harm Spijker. ,,We zitten nu in de fase dat we er ook niet lang bij stil kunnen staan. Donderdag moeten we weer het beste van onszelf naar boven halen en weer spelen om te winnen. Bij LSC verliezen is natuurlijk vervelend, maar als nummer tien tegen nummer twee is dat altijd een mogelijkheid. Zoals gezegd: de focus is nu al weer op GAVC gericht.”

LSC 1890-Pesse 8-2 (4-1)
5. Noël Wever 1-0, 8. Allard Westerdijk 2-0, 34. Maarten Kingma 3-0, 45. Tom Doldersum 4-0, 45+1: Marco Hartman 4-1, 73. Noël Wever 5-1, 75. Marco Hartman 5-2 (strafschop), 81. Maarten Kingma 6-2, 86. Noël Wever 7-2, 90. Noël Wever 8-2. Scheidsrechter: mevr. de Jong. Geel: Zijda (LSC). Toeschouwers: 150.
Pesse: Waninge; Prikken, Evenhuis, van Wijk, M. de Vries; Meijer (46. Kolen), S. Hartman, M. Hartman: J. de Vries (46. Casander), Verbrugge, van Slooten (46. Veninga).