Pesse laat dure punten liggen bij Ruinerwold

Ruinerwold - Pesse heeft tegen laagvlieger Ruinerwold twee dure punten laten liggen. Pesse had het op het hobbelige veld lastig met het wilskrachtige Ruinerwold en moest genoegen nemen met een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Voor rust verzuimde Pesse afstand te nemen, maar ook Ruinerwold kreeg twee doelrijpe kansen. Na de 0-1 vlak na rust leek de zege binnen, maar een schaarse aanval werd Pesse fataal.

Pesse miste voor deze wedstrijd Remmert Verbrugge, Ezra Meijer, Bennie van Dam, Bram Vredeveld, Mike Bruinenberg en Frank Priet. Daardoor werd de bank bezet door drie a-junioren. Ruinerwold is in een degradatiestrijd gewikkeld en heeft de punten hard nodig. Vanaf het beginsignaal werd het wedstrijdbeeld al snel duidelijk. De thuisclub liet Pesse het spel maken en bij balbezit werden met lange ballen de spitsen aan het werk gezet. Het veld was enorm hobbelig en vlot combinatievoetbal over de grond was amper mogelijk. Pesse probeerde ondanks dat, toch over de grond op te bouwen, maar dat bleek erg lastig. Zoals verwacht mocht worden speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van Ruinerwold af. Al in de eerste minuut had Pesse op voorsprong kunnen komen. Marco Hartman stuurde Ingmar Reinders op rechts weg en verscheen helemaal vrij voor doelman Jeffrey Krol. Reinders schoot vervolgens tegen de paal. Even later was het andersom en bediende Ingmar Reinders Marco Hartman, die op doelman Krol stuitte. Binnen tien minuten had Pesse op een 0-2 voorsprong kunnen staan. Kort daarna belandde een lange bal bij Bert de Boer, die vrij voor Ruben Waninge verscheen en het leer in de handen schoot van de Pesser goalie. Aan de andere kant kopte Milan Kolen over. Na twintig minuten verscheen Bert de Boer voor de tweede keer vrij voor Waninge. Hij passeerde de doelman en had de bal voor het inschuiven, maar door een perfecte sliding op het juiste moment gleed Milan Kolen de leren stuiter tot corner. Daarna kopte Robin Zinger na een corner van Robin Okken maar net voorlangs. Het zat Pesse niet mee. Ook niet toen Marco Hartman scoorde, die volgens arbiter Beenker echt hands maakte.

Tweede helft

Vlak na rust kwam Pesse verdiend aan de leiding door Robin Ian Okken. Een lange bal landde achter de laatste linie, waarna Ingmar Reinders Robin Okken lanceerde die vernietigend uithaalde. Na de bevrijdende treffer leek Pesse door te drukken via Ingmar Reinders en Robin Zinger, maar Reinders schoot net voorlangs en Zinger over. In een rommelige fase werd een schaarse counter Pesse onnodig fataal. Bert de Boer kreeg teveel vrijheid en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied het leer langs Waninge in de korte hoek. Pesse joeg op de winnende treffer en was daar vlak voor tijd dichtbij. Robin Ian Okken schoot vanaf een meter van het doel hard in, maar doelman Jeffrey Krol verrichtte een miraculeuze redding. Ingmar Reinders zocht kort daarvoor het doel nog te hoog. De teleurstelling bij Pesse was groot wegens het verliezen van twee dure punten in de strijd om de bovenste plaatsen.

Ruinerwold-Pesse 1-1 (0-0)
48. Robin Okken 0-1, 71. Bert de Boer 1-1. Scheidsrechter: Beenker.
Pesse: Waninge; Zinger, Kolen, Otten (80. Marissen), Nes; Brinkman, S. Hartman, Strijker (80. Vetrenikov); Okken, M. Hartman, Reinders.