“Benjamins” brigade pakt punt tegen het ongeslagen ZAC uit Zwolle

Zaterdag 14 oktober trad SV Pesse Vrouwen 1 tegen het nog ongeslagen ZAC uit Zwolle aan. In een aantrekkelijk duel tegen een technisch vaardig ZAC werden er vier doelpunten gescoord. Deze werden gelijk verdeeld over beide ploegen zodat er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord stond.

Technisch goed afgeronde bal zorgt voor een 1-0 ruststand

In het begin van de wedstrijd waarin beide ploegen via een verzorgde opbouw de aanvallers wilden bereiken, deelde SV Pesse kleine speldenprikjes uit.  Doordat de eindpass vaak net iets te scherp was leverde dit voor ZAC geen gevaar, en voor SV Pesse geen doelpunten op.  In de 11e minuut komt Tessa Bols in balbezit door onoplettendheid in de Zwolse verdediging. Tessa kan alleen op de keepster af maar wordt rond de 16 meter duidelijk vast gehouden en uit balans gebracht.  Helaas voor SV Pesse werd dit niet geconstateerd door de scheidsrechter en bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Tessa Bols wordt duidelijk vast gehouden in haar vrije doortocht naar de goal

In de 14e minuut moet Rosan Gritter worden vervangen door een kuitblessure. In het veld kwam Paula van Eijck. In de 18e minuut komt SV Pesse op een 1-0 voorsprong.  Via een ingooi van Maureen Strijker komt de bal bij Tessa terecht. Met een hoge boogbal voor het doel staat daar Robin Schonewille in een 1 tegen 1 duel. Met een technisch hoogstandje neemt Robin de bal in 1 keer uit de lucht en deze belandt kansloos voor de ZAC keepster in het doel.

SV Pesse viert de 1-0 van Robin Schonewille

In de 22e minuut pas het eerste echte gevaar van ZAC. De nummer 12 van ZAC ziet haar schot in de handen van keepster Susanne Hiemstra belanden, waardoor het gevaar voor SV Pesse voorbij was.  In de 39e minuut krijgt SV Pesse een corner na een vloeiend uitgevoerde aanval die net door een verdedigster van ZAC tot corner verwerkt kan worden.  In de minuten daarop volgend krijgt ZAC 2 corners. De 1e die laag bij de 1e paal terecht komt, en de 2e die hoog achterin kwam, leverden geen gevaar voor de Pesse ploeg op.
Na 45 minuten zocht SV Vrouwen 1 de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong.

Perfect uitgevoerde aanval levert niet de winnende goal op
Aan het begin van de 2e helft komt MO17 speelster Kirsten Bakker in het veld voor Melissa Timpen. Kirsten liet net als de andere MO17 speelsters zien een toegevoegde waarde voor de Pesser dames te zijn.  In de 6e minuut na rust krijgt ZAC de uitgelezen kans om op 1-1 te komen. Geheel vrijstaand voor keepster Susanne weet de spits van ZAC de 100% kans niet af te ronden door een wereldredding op de lijn van Pesser doelvrouw Susanne.  In de 14e minuut in de 2e helft komt ZAC op 1-1. Een razendsnelle uitbraak door ZAC na een corner van Pesse wordt onreglementair gestuit in het strafschopgebied. De goed ingeschoten strafschop levert ZAC de 1-1 op.  3 minuten later belandt een schot van Rolinda in de handen van de keepster. In de 34e minuut komt SV Pesse dan toch op een 2-1 voorsprong. Tessa bedient haar zelf aan de rechterkant op de helft van de tegenstander en snelt iedereen voorbij.  De attent mee gelopen Rolinda krijgt de bal op maat en rondt met een bekeken lob over de keepster van ZAC deze perfect uitgevoerde aanval af.

Rolinda Strijker eindstation van de perfect uitgevoerde aanval, 2-1

In de 36e minuut wordt de moe gestreden Rolinda vervangen door Danielle Luning van Vrouwen 2. In de minuten daarna komt SV Pesse er nog sporadisch uit en staat volledig onder druk van ZAC. In de 41e minuut komt ZAC door een ongelukkig moment voor de goal van Pesse op 2-2.  Een voorzet wordt door iedereen gemist, behalve door de linkerspits van ZAC. Zij duikt bij de 2e paal op en verschalkt de totale Pesser verdediging met een leep balletje.
Nadat ZAC nog 2 aanvallende wissels inbrengt fluit de scheidsrechter van dienst na 92 minuten voor het einde van de wedstrijd. Een verdiend punt voor de Pesser dames die ook fysiek lieten zien vandaag bij de les te zijn.

Namens de speelsters en begeleiding van SV Pesse vrouwen feliciteren wij de MO17 en JO12M van SV Pesse met hun behaalde kampioenschap. Aankomende zaterdag staat de volgende ronde van de beker op het programma. Om 14.30 uur wordt er thuis afgetrapt op het kunstgrasveld tegen St. FC Meppel/Alcides vrouwen 1.