Eerste seizoenshelft sv Pesse (vr)

Pesse - We naderen weer het einde van het jaar en daarmee komen de terugblikken ook weer als paddenstoelen uit de grond zetten.

Als wij voor u het hele jaar willen schetsen, dan kunnen wij over het eerste half jaar kort zijn. Wij hebben getraind in tweetallen, hebben drie nieuwe speelsters erbij gekregen, een speelster is vertrokken en hebben een oefenwedstrijd thuis tegen JVZ Zuidwolde gespeeld (7-2 winst) gespeeld en een wedstrijd tegen de kersverse derde klasser Batavia ‘90 (7-0 winst).

VOORBEREIDING
:
De start van seizoen 21/22 was in augustus dit jaar. Met de, van de vakantie terugkerende, meiden gingen wij van start met een wedstrijd tegen VKW en deze werd gewonnen met 7-0.

Daarna was het VIOS Vaassen dat op bezoek kwam. Een goede tegenstander, die op dit moment in haar eigen competitie ongeslagen bovenaan staat, waar wij toch met 6-4 van wisten te winnen.

Als laatste kwam tweede klasser Be Quick op bezoek. Ook een sterke tegenstander. Na een helft spelen stond de brilstand nog op het scorebord, maar nadat de zon was ondergegaan in deze avondwedstrijd werd er maar liefst driemaal gescoord door Pesse.

BEKERCAMPAGNE:
De bekercampagne was een spannende campagne. De eerste wedstrijd was in en tegen VV Hollandscheveld. Na één helft spelen, leken de punten verdeeld te gaan worden. Maar daar wisten de meiden van Pesse een stokje voor te steken. Zij wisten nog vier keer te scoren in de tweede helft en zette de eindstand van 1-5 op het scorebord.

JVZ was de volgende opponent en wij wisten wat zij konden. In de zomer hadden wij tegen ze gespeeld. Pesse opende de score, maar JVZ sloeg in de eerste helft tweemaal terug. En dat was, ondanks alle pressie in het laatste half uur van Pesse, ook de eindstand.

Hierdoor waren de meiden uit Pesse afhankelijk geworden van de uitslag een week later tussen JVZ en Hollandscheveld en moest Pesse zelf winnen van VVAK. Dat laatste werd gedaan en wel met 4-1. Hollandscheveld wist ook te winnen, maar kwam een doelpunt te kort om door te kunnen bekeren. Pesse daarentegen mocht wel door.

COMPETITIE:
De eerste wedstrijd in de competitie werd gespeeld 25 september in Pesse en tegen Klazienaveen, een van de titelkandidaten. Tweemaal werd er door Pesse in de eerste helft gescoord. Klazienaveen kwam in de tweede helft terug naar een 2-1, maar Pesse wist de score in de slotminuten op 3-1 te zetten. En dit bleek de winnende te zijn, want Klazienaveen wist ook nog eenmaal te scoren. Hierdoor was de eerste overwinning in de competitie voor Pesse een feit.

De week erop was Meppel/Alcides combinatie de tegenstander, wederom een titelkandidaat. Het strijdlustige Meppel wist binnen tien minuten al op voorsprong te komen. Pesse kende niet haar beste wedstrijd en had het geluk niet aan haar zijde. Dat bleek ook uit de eindstand die werd gezet op 4-1 in het voordeel van Meppel/Alcides.

Door het uitvallen van BDE waren de dames het weekend van 9 en 16 oktober vrij. Het weekend van 16 oktober werd opgevuld met een oefenwedstrijd tegen Gramsbergen. Nadat Pesse na 6 minuten op achterstand kwam, wisten Bols en Strijker de eer te herstellen voor de groen/witten.

Na de deceptie tegen Meppel in de competitie, moest er uit een ander vaatje getapt worden. Dat de sponsor Benjamins belasting en advies hieraan meewerkte, was een complete verrassing voor alle meiden en begeleiding, want zij kregen allen een mooie nieuwe jas om zo eenheid uit te stralen. Het team ging met de bus naar Musselkanaal en liet duidelijk zien dat er vandaag eerherstel nodig was. Na vele aanvallen, wisten de dames uit Pesse acht keer het vijandig doel te vinden en incasseerde geen één doelpunt: 0-8. Dat werd een gezellige terugreis in de bus.

30 oktober zitten we inmiddels alweer. In 2020 zaten we rond deze datum in lockdown, maar nu mochten we aantreden tegen Drenthina, welke rijk is aan een voetbalhistorie. Drenthina heeft een poos in de tweede klasse gevoetbald en voetbalt nu weer in de derde klasse. Ook deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Pesse.

Inmiddels was de loting geweest voor de knock-out fase in de beker. En die bleek niet gunstig te zijn voor Pesse. Waar er veel derde klasse teams er nog in de race waren, had Pesse een eerste klasser geloot in de vorm van VV Winsum. Maar voordat die wedstrijd afgewerkt zou worden, moest eerst VVAK verslagen worden in Kerkenveld. Op een zwaar veld, met wat minder combinatievoetbal, werd er toch moeizaam gewonnen door Pesse met 0-3.

KNOCK-OUT BEKER
Een moeilijke opgave stond voor de meiden uit Pesse te wachten. Eerste klasser Winsum kwam op bezoek en was anderhalf uur voor de wedstrijd al aanwezig op het sportpark De Marke. Na een stroef begin en het incasseren van twee goals, leek het erop dat dit nog wel eens een afstraffing kon gaan worden. Maar niets bleek minder waar. Pesse kwam steeds meer in de wedstrijd en dit resulteerde zelfs in een goal voor Pesse. Pesse drukte Winsum in het slot van de wedstrijd steeds meer met de rug tegen de muur en de uitvallen van Winsum werden hierdoor spaarzaam. Ondanks de druk van Pesse, trokken zij toch aan het kortste eind en was het bekeravontuur voor Pesse ten einde. Ondanks het verlies (2-1) kon Pesse toch met een opgeheven hoofd de beker verlaten. Pesse heeft laten zien, waar zij toe in staat zijn en veerkracht kan tonen, door het zelfs een eerste klasser lastig te maken.

HERVATTING COMPETITIE
Achilles 1894 uit Assen kwam op bezoek in Pesse. Na de wedstrijd tegen Winsum, was het zaak om de hoofden weer dezelfde kant op te krijgen en er moest gewonnen worden om weer een plekje te stijgen op de ranglijst. Maar dan moest het wel een zware wedstrijd winnen tegen een stugge tegenstander. En dan ook nog zonder publiek, door de genomen Corona-maatregelen. Achilles is een stugge ploeg, maar ondanks dat waren de Pessenaren met 1-0 te sterk voor de meiden uit Assen.

27 november stond er wederom een competitiewedstrijd op het programma. Weer een ploeg uit Assen, maar ditmaal tegen ACV. ACV was op dat moment de hekkensluiter en stond puntloos onderaan. Maar hier leek tot aan de rust verandering in te komen voor ACV. Na 45 minuten stond het 1-0 voor de blauw/zwarten uit Assen. Strijker, die in de eerste helft al haar teamgenoten een paar keer opzweepte, deed dit vervolgens ook met haar voeten door twee keer te scoren. Toen Van der Werff daar nog eentje bij prikte, was het verzet van ACV gebroken. Pesse speelde de wedstrijd rustig uit en klom door deze 1-3 overwinning op naar de tweede plaats. Op de ranglijst was door de uitslagen op de andere velden ook het een en ander veranderd. Hollandscheveld had 8 wedstrijden gespeeld en stond nog bovenaan met 19 punten. Pesse daarentegen had 7 wedstrijden gespeeld en 18 punten. Hierdoor was het weekend van 4 december een belangrijke. Bij winst op Staphorst zou Pesse de koppositie over kunnen nemen en zelfs twee punten los kunnen staan van de nummer twee.

Maar dit bleek niet te gebeuren. Corona gooide roet in het eten en op 4 december zou er in de A-categorie geen geplande wedstrijden gespeeld worden. Sterker nog, op 27 november is de winterstop ingegaan door de genomen maatregelen en staat Hollandscheveld, met een wedstrijd meer, aan kop in de 3e klasse L en staan wij op een verdienstelijke tweede plek.

VOORUITBLIK TWEEDE SEIZOENSHELFT
Zoals wij er nu voorstaan, hopen wij dat we de competitie weer mogen hervatten op 29 januari met een thuiswedstrijd tegen een andere kampioenskandidaat, JVZ. Om 14:30 uur zal het startsein dan gegeven worden. Met het verlies in de beker en een mogelijk koppositie in de competitie, is het zaak om deze wedstrijd te winnen. Wij hopen natuurlijk dat wij deze wedstrijd weer met publiek mogen gaan spelen en Corona geen roet in het eten gaat gooien.

Zoals gezegd, de meiden uit Pesse staan er goed voor. Gezien de ranglijst zijn er nog 5 teams in de race voor het kampioenschap. De eerste plaats wordt op dit moment door Hollandscheveld bezet met 19 punten uit 8 wedstrijden. Pesse volgt daarna met 18 punten uit 7 wedstrijden. Meppel/Alcides volgt op de voet met 15 punten uit 7 wedstrijden. Ook Klazienaveen moet niet onderschat worden welke de vierde plaats bezet met 14 punten uit 7 wedstrijden. Als laatste JVZ, die over een goede ploeg beschikt met kwaliteiten op alle linies en dus met 13 punten uit 6 wedstrijden de 5e plek inneemt.